Sunt semnatarul unui contract de intretinere cu clauza de renta viagera. Persoana intretinuta fiind longeviva am ajuns in situatia de a nu-i mai putea asigura intretinerea din cauza limitarilor fizice impuse de propria mea virsta (74 ani). Va rog sa-mi sugerati o procedura de reziliere a acestui contract precum si eventualele probleme mai deosebite pe care le implica calea de urmat. Renunt la c/v serviciilor asigurate pina in momentul de fata precum si la proprietatea nuda (apartament) de care beneficiez in virtutea acestui contract. Va multumesc!
Conform Art.2252, Cc Irevocabilitatea contractului
(1) Debirentierul nu se poate libera de plata rentei oferind restituirea capitalului şi renunţând la restituirea ratelor plătite.
(2) Debirentierul este ţinut la plata rentei până la decesul persoanei pe durata vieţii căreia a fost constituită renta, oricât de împovărătoare ar putea deveni prestarea acesteia.
Contractul poate inceta fie prin acordul partilor, fie la cererea credirentierului/creditorului intretinerii. Mergeti la notar si expuneti situatia de fapt, impreuna veti gasi solutia potrivita.