avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de intretinere de catre intretinator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de intretinere de catre intretinator

Sunt semnatarul unui contract de intretinere cu clauza de renta viagera. Persoana intretinuta fiind longeviva am ajuns in situatia de a nu-i mai putea asigura intretinerea din cauza limitarilor fizice impuse de propria mea virsta (74 ani). Va rog sa-mi sugerati o procedura de reziliere a acestui contract precum si eventualele probleme mai deosebite pe care le implica calea de urmat. Renunt la c/v serviciilor asigurate pina in momentul de fata precum si la proprietatea nuda (apartament) de care beneficiez in virtutea acestui contract. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:36, 10 Aprilie 2016
Conform Art.2252, Cc
Irevocabilitatea contractului
(1) Debirentierul nu se poate libera de plata rentei oferind restituirea capitalului şi renunţând la restituirea ratelor plătite.
(2) Debirentierul este ţinut la plata rentei până la decesul persoanei pe durata vieţii căreia a fost constituită renta, oricât de împovărătoare ar putea deveni prestarea acesteia.

Contractul poate inceta fie prin acordul partilor, fie la cererea credirentierului/creditorului intretinerii. Mergeti la notar si expuneti situatia de fapt, impreuna veti gasi solutia potrivita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract rentă viageră ralexa2007 ralexa2007 Buna ziua. Exista posibilitatea sa cedez altei persoane un contract de rentă viageră? Eu sunt cel care plătește rentă și întrucât a devenit ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu renta viagera mare gosco mare gosco care sunt prevederile unui contract de vanzare-cumpare cu renta viagera si care sunt persoanele intre care se poate incheia un asemenea contract (vezi toată discuția)
Contract de renta viagera ElNino ElNino Bine v-am gasit. Bunica mea doreste sa-mi cedeze apartamentul printr-un contract de renta viagera. Citind acest forum, am aflat ca acesta poate fi atacat ... (vezi toată discuția)