avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfacere cm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfacere cm

liderul de sindicat pe sucursala savirseste o abatere grava ( fura materiale din unitate) si este prins. directorul doreste sa desfaca cm disciplinar. cum se procedeaza legal avind in vedere ca exercita o functie eligibila intr-un organism sindical.
procedura legala ce trebuie indeplinita.
multumesc
Se poate desface CIM al unui lider de sindicat pentru abateri grave disciplinare dovedite. Inainte de desfacerea CIM trebuie efectuata ceracetarea disciplinara prelalabila. De asemenea, trebuyie urmarite repsectare prevederilor Contractului colectiv daca prevede ceva in legatura cu aceasta situatie. De regula, in asemenea cazuri, desfacerea CIM se face cu consultarea sindicatului.
Ce legatura are functia de lider sindical cu calitatea de angajat?
Se desface CIM salariatului nu liderului de sindicat!!!!!! Binenteles cu cercetare prealabila efectuata.
Poti sa fii lider si fara sa ai calitate de angajat.
madalyna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lider sindical scoala utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca un lider sindical scoala conform unui act administrativ Contractul Colectiv, are postul rezervat si NU PARTICIPA la ... (vezi toată discuția)
Imunitatea sindicatului claudiabutisca claudiabutisca Am si eu nevoie de o lamurire; Este vorba despre o reorganizare a activitatii societatii ca urmare a unor probleme reale, iar in urma acestora se desfiinteaza ... (vezi toată discuția)
Lider sindical scoala utilizatorx utilizatorx Buna ziua! As vrea sa stiu daca un lider sindical de unitate scolara NU INTRA IN RESTRANGERE DE ACTIVITATE. Am studiat metodologia de restrangere, LEN art. ... (vezi toată discuția)