avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa donez un teren intravilan fara sa fie facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa donez un teren intravilan fara sa fie facut intabularea?

Buna Ziua,

Pot sa donez un teren intravilan, care este impartita in cote egale de 1.700 mp(3 proprietari, fiecare detine 1.700 mp) facand contract de donatie la notar? Fara sa fie intabulat? si fara sa fie pretenti ceilalti doi proprietari?

Pot sa initiez la notar donatia fara ca terenul sa fie intabulat cu clauza, ca transmit obligatia la viitorul proprietar (beneficiarul donatiei) de a face cadastrul si intabularea?

Imi spuneti daca exista o modalitate sa donez terenul intravilan fara sa fie facut intabularea?

Va multumesc pt raspuns anticipat.
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:10, 10 Aprilie 2016
Donaţia se încheie prin înscris autentic, sub sancţiunea nulităţii absolute.
În scop de informare a persoanelor care justifică existenţa unui interes legitim, notarul care autentifică un contract de donaţie are obligaţia să înscrie de îndată acest contract în registrul naţional notarial, ţinut în format electronic, potrivit legii. Dispoziţiile în materie de carte funciară rămân aplicabile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa devin proprietar ? Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Dupa decesul tatalui eu si sora mea am renuntat in favoarea mamei, pentru a face succesiunea. Avem un teren intravilan de 1900 mp + casa, din care ... (vezi toată discuția)
Donatie maxia maxia Buna ziua, In cazul in care un teren intravilan a fost obtinut de o persoana, prin donatie de la bunica sa, dupa decesul acesteea se poate vinde ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate imobil fara cadastru ancaneagota ancaneagota Detin un imobil construit pe un teren care nu imi apartine.La momentul constructiei aveam un contract de inchiriere pentru teren care intre timp a expirat.Nici ... (vezi toată discuția)