Buna ziua !
Sunt contabila într-o scoală gimnazială.In luna februarie a anului in curs Curtea de Conturi controlează un Inspectorat Scolar pe Programul SDS . Unitatea scolara deruleaza acest Program SDS printr-un contract de parteneriat cu o Asociatie de Parinti a scolii careia i-a pus la dispozitie spatiul si bunurile in mod gratuit. Scoala incheie apoi contracte de parteneriat cu parintii. Asociatia Parintilor Scolii incheie contracte de prestari servicii cu Persoane Fizice Autorizate , aceste persoane fiind angajatele scolii cu norma didactica.Asociatia este cea care are contracte cu parintii pentru incasarea de bani fara ca soala sa fie implicata cu absolut nimic. Curtea de Conturi spune ca activitatea PFA-urilor conform Legii 571/2003 privind Codul Fiscal este considerata dependenta si spune ca PFA-urile trebuiau reincadrate cu contracte de munca. Lasa masura de implementare pana la 30,09,2016 sa se plateasca sumele la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale. PFa-urile si-au platit partea lor , adica 16% si 5,5% si au dreptul sa regleze declaratiile pana la 25,05,2016. Cum recuperez eu institutie publica acesti bani .
Reprezentantii ANAF spun ca Asociatia sa depuna declaratia 010 si apoi sa reincadreze PFA-urile cu contract de munca de la 01.09.2015 pana la 31.03.2016 . Mai inainte de acest termen se aplica Legea 209/2015 privind amnistia fiscala si acele sume nu trebuie platite.Dar Asociatia nu doreste acest lucru pentru ca Inspectoratul Teritorial de Munca îi va da amenda , asa ca vrea ca scoala sa faca declaratia 112 rectificativa si printr-un protocol cu scoala sa achite fie doar cotele angajatorului , amenda , penalitatile si dobanda , sau sa achite toate cotele fara cele declarate de PFA-uri.Mai trebuie scoala daca primeste banii de la Asociatie sa le deschida contracte de munca dela 1.09.2015 pana la 31.03.2016 , sau doar va face declaratiile rectificative ?
Cum recuperez suma de 16% si 5,5% de la PFA , ca aceste sume vor fi trecute in Declaratiile rectificative 112 ? Poate scoala sa incaseze banii de la Asociatie si sa faca rectificativele si sa plateasca aceste sume , daca pana acum nu a avut un buget deschis pentru autofinantate 21E365000 alte venituri?
Multumesc !
Inteleg ca a venit in control Curtea de Conturi si a reconsiderat munca P.F.A.-urilor ca fiind dependenta. In aceste conditii se recalculeaza sumele de plata prin actul de control si se incadreaza persoanele respective cu C.I.M. de acum incolo iar nu retroactiv.
Reprezentantii A.N.A.F. pomeniti mai sus in ce context si-au spus punctul de vedere?
Spuneati ca scoala are contract de parteneriat cu ong-ul? Deci pe contabilitatea ong-ului trebuie sa apara acele contracte de prestari servicii cu pfa-urile. Si incasarile de venit de la parinti tot in contabilitatea ong-ului trebuie sa intre si asta e considerata activitate economica.
Scoala doar a pus la dispozitie spatiul si ceva bunuri gratuit.
E corect ce vi s-a recomandat. Treaba cu depunerea de catre ong a formularului 010 prin care sa modificati vectorul fiscal si sa adaugati impozitul pe salariu si celelalte contributii.
Sub nicio forma nu scoala trebuie sa faca corecturile si sa plateasca. Si nici d112 nu le depune scoala ci ong-ul. Caci nu asa a fost intelegerea.
Legea after school
ocb
Buna
Daca ma poate ajuta cineva in legatura cu aceasta lege, a trecut se pot face acea cerere catre scoala si daca exista un model?
Multumesc
(vezi toată discuția)
Aerobic in scoala
silviadima
buna ziua,
Sunt invatator si , in acelasi timp instructor aerobic in baza unui contract de voluntariat , fara atestat.
As dori sa organizez in scoala ore ... (vezi toată discuția)