avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie raport masurare Apia
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie raport masurare Apia

Buna ziua,

As dori sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema legata de Apia.
Tatalui meu in august 2008 i au fost masurate un numar de 5 parcele de catre inginerii de la Apia cu ajutorul GPS ului. Mentionez ca tata a insotit pe teren respectivii ingineri aratandu le hotarele parcelelor. In urma masurarii acestor parcele 2 parcele au fost micsorare la aproximativ la jumatate din suparfata , si o alta a fost putin marita. Toate aceste detafii aflandu- le dintr-un raport pe care Apia l- a trimis tatalui meu dupa o anumita perioada( iunie 2009). Vreau sa remarc ca acest raport de masurare este destul de greu de interpretat de o persoana simpla si in varsta de la tara. Astfel ca la scurt timp vine si decizia de plata de la Apia in care tatal meu este penalizat cu 26% pentru supradeclarare a terenurilor.
Am mers impreuna cu tatal meu la sucursala Apia cerand explicatii referitoare la raportul de masurare si la decizia de plata. DL .inginer de acolo amabil ne a aratat dosarul si in urma pozelor si hartilor detinute de catre cei de la Apia constatam ca cele doua parcele care au fost micsorate la jumatate de fapt au fost gresit masurare, ele avand in realitate suprafata daclarata de tatal meu. Am facut contestatie la raport la sucursala APIA din judet si am primit raspuns de la Apia ca acele parcele nu au fost masurate gresit , ei motivand acest fapt prin urmatoarele 2 motive: 1 Gps ul nu da erori, 2 faptul ca tatal meu a insotit inginerii pe teren . Mentionez ce aceste parcele nu au suferit modificari in ultimii 10 an, iar tatal meu nu avea cum sa le arate hotarele la jumatatea parcele mai ales ca una dintre ele este ingradita.

Va rog sa ma ajutati spunandu mi ce pot face in continuare pt. tatal meu? unde sa mai depun o contestatie?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 08:43, 13 August 2009
"Subventii sistate din cauza erorilor din sistemul de teledetectie
Asigurarea agricola incheiata de fermierii vranceni a fost singura dovada a acestora in fata autoritatilor pentru a-si primi subventiile care le revin potrivit legii, dupa ce sistemul de teledetectie a avut mai multe erori.
Detalii pe 1asig.ro"

Dupa cum observati, precedentul s-a creat, au fost recunoscute erorile de catre APIA. Va sfatuiesc sa reveniti la APIA cu aceste informatii si sa redeschideti discutia. Daca nu-si schimba atitudinea, apelati la avocati, stiu ei cui sa se adreseze, Dvs. doar stabiliti un "comision de succes" ca sa va rezolve cazul.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie apia kekaumenos kekaumenos Anul acesta am intalnit o problema la APIA(printre multe altele). In anul 2009 toate parcelele care au fost declarate au fost masurate de catre inginerii APIA ... (vezi toată discuția)
Excludere la plata apia - spetã Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Bună seara. [b]Am o spetă cu element de noutate dacă a mai întâlnit cineva sau îşi poate exprima părerea.[/b] Un justitiabil a fost exclus de către ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva poltistului si procurorului de caz,pentru abuz in serviciu cornaca cornaca In anul 2014 am depus o plngere penala pentru Tulburare de posesie si abuz in serviciu impotriva a doi fermieri cat si impotriva reprezentantilor unei ... (vezi toată discuția)