Buna ziua. Va rog ajutati-ma cu un raspuns. Am divortat la notar, nu am facut partajul pana acum, partaj ce include doua apartamente, unul al tatalui meu ce mi l-a dat in timpul casatoriei cu act de vanzare-cumparare, cu clauza de intretinere si uzufruct si al doilea ap cumparat cu fosta in timpul casatoriei. intrebarea mea este, pot face partajul doar pe ap tatalui meu fara sa includ si partajul pe ap luat cu fosta? le pot face separat? Fosta nu vrea partaj si pe ap in care locuieste la momentul acesta(cu cei doi copii)
va multumesc.
Multumesc pt raspuns. Si as mai avea o intrebare. pot face act de vanzare-cumparare, sau chiar donatie(de comun acord cu fosta) celor doi copii, in varsta de 10 respectiv 17 ani, cu clauza de uzufruct si intretinere?
partajul se face pe toate bunurile care le aveati in comun. Nu se poate face partial. La dvs poate fi usor fiind doua imobile le impartiti, unul sotia si unul dvs, Copii nu pot fi obligati la intretinere daca vreti sa faceti vanzare cu clauza de uzufruct si intretinere pentru ca sunt minori si nu pot sa sustina aceasta obligatie. Puteti sa le vindeti nuda proprietate si sa va retineti uzufructul dvs. Insa este destul de complicat va trebuie dispozitie de la autoritatea tutelara sau autorizarea instantei de tutela pentru acest act si oricum dupa partaj, pentru a deveni proprietar deplin al unuia dintre imobile.