avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... DEBRANSARE RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

DEBRANSARE RADET

avem urmatoarea situatie. Dintr-o scara de bloc cu 19 apartamente, 18 sunt bransate la gaz, avand centrala proprie, si un singur apartament a mai ramas bransat la sistemul centralizat Radet. exista vreo posibiliate legala sa il putem obliga si pe acest proprietar sa se debranseze, in conditiile in care acesta refuza? toata instalatia de termoficare a blocului functioneaza in prezent doar pentru a asigura caldura unui singur apartament. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:39, 9 Aprilie 2016
crina_cta a scris:

il putem obliga


Nu.
Nu puteti obliga cetateanul sa renunte la sistemul centralizat furnizare utilitati
crina_cta a scris:
exista vreo posibiliate...

Da, exista. Presedintele asociatiei sa solicite furnizorului de gaz sa opreasca gazul pe acea instalatie care se plimba prin toate apartamentele si prezinta un risc mare de scurgere de gaze cu toate consecintele ce pot decurge de aici.
Daca presedintele nu are curajul necesar, solicitarea catre furnizorul de gaz poate fi facuta de alti proprietari, efectul fiind acelasi.

Eu am intalnit o astfel de caz (din 20 apt., unul singur a ramas bransat la sistemul centralizat) - deci cam aceeasi situatie.
Bun, fiecare om de buna credinta trebuie sa inteleaga consecintele plimbarii agentului termic prin tot blocul - insa mai sunt si exceptii...
In fine, dupa ce presedintele as. prop. a discutat cu furnizorul de energie termica, cu cetateanul respectv, in final s-a ajuns la urmatoarea "schema" :
- din subsol s-au blindat toate tevile verticale care alimentau toti proprietarii, mai putin o coloana, aflat cam in mijlocul apartamentului cu pricina (cred ca coloana bailor0<
- coloana ramasa alimenta doar apartamentul proprietarului - pe orizontala pentru alimentarea tuturor caloriferelor din casa (trei camere, bucatarie, doua bai), in rest s-au sudat si tevile care plecau spre etajul 4 (proprietarul avea apt. la et. 3);
- s-a procedat si la izolarea celor doua tevi functionale, pornind de la subsol, unde a fost amplasat si aparatul de masura, astfel incat toata energia termica trebuia decontata de catre acel proprietar;
- furnizorul a incheiat o conventie individuala de furnizare a energiei termice numai cu proprietarul respectiv caruia ii emitea factura si chitanta;
- pe toate caloriferele s-au montat aerisitoare;

In acest fel tota lumea a fost multumita.
Parerea mea este ca acum, dupa incheierea sezonului de incalzire sa se procedeze la fel - desigur ca trebuie sa fie vointa din toate partile.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata partilor comune la caldura PetruCri PetruCri Cum pot fi obligat sa platesc ceva de care nu beneficiez. Un vecin de pe acelasi tronson cu mine si-a taiat tevile de caldura, si astfel acest tronson nu mai ... (vezi toată discuția)
Ramas fara gaze luciano39ok2007 luciano39ok2007 Locuiesc intr-o scara de bloc cu 24 de apartamente ,22 dintre acestea sunt racordate la o noua teava de gaze si au contoare individuale ,am ramas doar eu si cu ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli incalzire CristiACB CristiACB Sunt un presedinte de Asociatie de Proprietari dintr-un bloc cu 10 etaje. S-a dorit debransarea totala a Asociatiei de la furnizarea centralizata de energie ... (vezi toată discuția)