avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Utilizare masina companie pe perioada concediul de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Utilizare masina companie pe perioada concediul de crestere copil

Buna ziua,
O salariata a companiei a intrat in concediu de crestere copil si nu a returnat masina pusa la dispozitie de companie (masina nu este proprietatea companiei ci este inchiriata de la un furnizor) - retinerea masinii este mentionata in Regulamentul de Ordine Interioara insa fizic nu a avut loc.

Cheltuiala cu chiria masinii a fost inregistrata si nu s-a dedus TVA de catre companie. In mod normal aceasta cheltuiala nu ar trebui sa fie inregistrata de companie chiar daca se va considera nedeductibila la calcul impozit pe profit.
Ce solutie am am avea pentru a transfera si recupera contavaloarea chiriei masinii de la salariata? ce forma contractuala ar fi necesara astfel incat sa eliminam impactul din punct de vedere fiscal?

Multumesc,
Zi buna,
Diana
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 10 Aprilie 2016
diana_ro a scris:

...
Ce solutie am am avea pentru a transfera si recupera contavaloarea chiriei masinii de la salariata? ce forma contractuala ar fi necesara astfel incat sa eliminam impactul din punct de vedere fiscal?

Multumesc,
Zi buna,
Diana



I-ati solicitat salariatei sa predea masina pe durata CCC?

Daca s-a facut acest lucru, iar salariata nu s-a conformat , atunci va puteti prevala de dispozitiile art.254 C.mun.
S-a omis solicitarea predarii masinii pe durata concediului de ingrijire copil.
Pe durata suspendarii c.i.m., salariata nu are cum sa presteze activitatea in beneficiul angajatorului si , ca atare, chiar daca s-a omis predarea masini , consider ca tot va puteti prevala de art.254 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea bunurilor incredintate salariatului prin proces-verbal! nimren nimren Ati putea sa-mi sugerati calea cea mai sigura si rapida de urmat pentru a recupera de la salariat masina si computerul ce i-au fost incredintate cu PV de ... (vezi toată discuția)
Concediul de studii constituie vechime in munca? tudoranca tudoranca Buna ziua, As vrea sa stiu daca se considera vechime in munca concediul fara plata pentru studii. Mentionez ca lucrez intr-o companie de telecomunicatii si ... (vezi toată discuția)
Marfuri perisabile, expirate, deteriorate, etc econo econo Care este modalitatea corecta de a scoate din gestiune cu costuri minime marfurile perisabile si cele constatate expirate la inventar, degradate, etc.? Aceasta ... (vezi toată discuția)