avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea bunurilor incredintate salariatului prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea bunurilor incredintate salariatului prin Proces-verbal!

Ati putea sa-mi sugerati calea cea mai sigura si rapida de urmat pentru a recupera de la salariat masina si computerul ce i-au fost incredintate cu PV de predare primire?
Precizez ca in acest moment salariatul se afla in concediu medical si nu-i sunt necesare aceste bunuri.
Multumesc anticipat de raspuns!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:47, 6 Iulie 2009
Plangere penala la politie.
Cu tot respectul cuvenit consider ca va inselati domnule consilier juridic.
Plangere penala in baza carui temei?
A fost cumva emisa o notificare pentru returnarea acestor bunuri anterior instalarii incapacitatii de munca iar salariatul a refuzat sa dea curs?
Este cumva obligat salariatul ca atunci cand intervine incapacitatea de munca sa se deplaseze la sediul angajatorului pentru a preda bunurile pe perioada cat se afla in cm?
Intr-adevar baza legala nu exista pt. recuperarea bunurilor , pana in momentul iesirii din concediu medical.
Daca recuperarea bunurilor, in asfel de situatii, ar fi fost prevazuta in cadrul unui regulament de ordine interioara,unitatea s-ar fi putut prevala de el , dar astfel nu are o baza pt. a emite atfel de pretentii.
Sunt de acord, insa partial, cu elenajaad.
"Este cumva obligat salariatul ca atunci cand intervine incapacitatea de munca sa se deplaseze la sediul angajatorului pentru a preda bunurile pe perioada cat se afla in cm?"
Nu este obligat sa se deplaseze intr-o astfel de situatie la sediul angajatorului, pentru ca chiar natura suspendarii CIM il impiedica, nu? Insa este obligat sa le predea daca un reprezentant al angajatorului vine sa le ridice de la domiciliul salariatului. Sunt bunurile aflate in patrimoniul societatii juridice, si ca urmare aceasta are dreptul sa le ceara oricand de la salariati.
Angajatorul poate dispune ca bunurile respective sa fie preluate de catre altcineva de la persoana care se afla in c.m.

Alte discuții în legătură

C. m. marcel a marcel a am cm in perioada 02-06.10.09. L-am depus la firma si patronul mi-a comunicat ca c.m. se platesc doar daca au o durata mai mare de 10 zile. E legala traba? Imi ... (vezi toată discuția)
Intrebare summer69 summer69 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare : Este corect cand un salariat este in concediu medical sa fie convocat la ancheta disciplinara? ( Salariatul a intrat in ... (vezi toată discuția)
Speta concediu medical Ada30teo Ada30teo Daca eu am un certificat pt concediu medical de 5 zile, iar eu in a patra zi vin la birou, cu cat sunt platita pt zilele in care sunt la serviciu? (vezi toată discuția)