avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Speta concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Speta concediu medical

Daca eu am un certificat pt concediu medical de 5 zile, iar eu in a patra zi vin la birou, cu cat sunt platita pt zilele in care sunt la serviciu?
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 13:44, 24 Martie 2010
in mod normal se suspenda contractul individual de munca in perioada concediului medical
daci, ati cam facut munca voluntara.nu puteti sa va primiti si banii de c.m. si salariu
o astfel de discuitie am avut acum aproape un an.
legea nu interzice reintoarcerea la servici din CM, dar in urma auditului efectuat am ajuns la concluzia ca angajatorul poate sa nu primeasca la servici pe cineva care este in CM pentru a nu isi asuma riscurile de a se intampla un accident de munca sau nerefacerea salariatului complet, considerat ca se afla in incapacitate de munca datorita CM prescris de catre un medic.
in mod normal atata timp cat se poate dovedi ca ai lucrat trebuie sa fi platit ca prezent la munca si beneficiezi de drepturile normale.
consider si am recomandat atunci ca daca salariatul este in CM sa stea acasa asa cum ii este prescris.
o alta metoda intalnita a fost ca pe pe spatele CM-ului salariatul sa completeze ca renunta de buna voie la zilele de CM cuvenite, pentru a-si asuma raspunderea.
in concluzie daca pontajul tau este pt ore lucrate esti platit ca atare.
Pierd o gramada de bani din cauza acestui concediu medical si de aceea am convenit cu angajatorul sa imi iau concediu de odihna si sa incerc sa anulez meedicalul. Cum se face acest lucru?
mergeti la medicul care l-a emis si vi-l anuleaza/rectifica.Asta daca nu si-a produs efectele, adica nu a fost aprobat si introdus la plata.
Daca ati convenit cu angajatorul, inseamna ca nu a fost introdus la plata .
In acest caz, pe spatele certificatului medical declarati ca renuntati la plata certificatului medical pe motiv ca doriti sa figurati in concediu de odihna .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cm danut30 danut30 daca intr-o luna am efectuat norma aferenta pana pe data de 25 ,si incepand cu data de 26 sunt in concediu medical ,cum voi fi platit ? (vezi toată discuția)
C.i.m. încetat, c.i.m. reactivat Butincu Elena Butincu Elena Un caz mai deosebit:ma reîntorc la serviciu din post natal, ma îmbolnăvesc, stau 183 de zile în medical,depun dosarul pt prelungirea cm cu încă 90 de ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna si concediu medical Doina Elena Doina Elena sunt pusa in fata unei dileme. o colega ma bombardeaza cu acuzatii de genul ca: concediul de odihna nu este afectat daca ea sta o perioada in concediul ... (vezi toată discuția)