avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare bani din cont in cazul unui divort si taxa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare bani din cont in cazul unui divort si taxa de partaj

Buna ziua, sunt in fata unui divort iar sotia se pare ca nu vrea sa consultam un mediator asa ca voi fi nevoit sa apelez la instanta.
Am cateva intrebari?
1. Toti banii pe care i-am strins impreuna au fost pusi intr-un cont pe numele ei fara sa fiu trecut la clauza. Mentionez ca sotia lucreaza la o banca si a avut avantaje la dobanda, comisioane, etc. Pot avea acces la sumele din conturi (listing, extras de cont) cu ajutorul instantei sau o modalitate oficiala?

2. Daca instanta solutioneaza ca divortul este din cauza ambelor parti (sau numai din cauza unei parti) pot sa-mi recuperez jumatate din valoarea taxei de timbru (partaj) pentru un imobil?. Precizez ca voi solicita 50% din val imobilului.

3. In calcului pensiei alimentare intra si contravaloarea normei de hrana?

Multumesc anticipat si scuze deoarece nu cunosc termenii din acest domeniu.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 13:20, 11 Aprilie 2016
Divortul este un dosar, iar partajul este altul.

In privinta divortului taxa este de 100/200 lei in functie de temeiul de drept, plus onorariu de avocat. Cel mai bine ar fi sa va intelegeti de comun acord, fiind vorba in cauza si de un minor.

Culpa in desfacerea casatoriei nu are nicio legatura cu stabilirea locuintei copilului, a custodiei care va fi una comuna si nici cu procentele stabilite in cazul partajului ori cu atribuirea bunului imobil.

In procesul de partaj, daca il veti introduce dvs taxa va fi de 3 % din valoarea masei partajabile. Daca tot solicitati procentele pe care oricum le prezuma legea poate ar fi bine sa luati in considerare si un partaj voluntar la notariat. E si mai rapid si mai putin costisitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorțăm cu acord de mediere. sunt studentă fără venit, iar copilul are domiciliul la mine, cum pot recupera partea din cheltuielile de judecată achitate de mine? RoxanaMarria RoxanaMarria Bună ziua! Am decis împreună cu fostul soț să divorțăm la mediator, am depus actele la judecătoria S4, iar o săptămână mai târziu, am depus și ... (vezi toată discuția)
Partaj la notar sau mediator Delia_DNL Delia_DNL Buna ziua, Sunt casatorita de multi ani si detin impreuna cu sotul meu un apartament ( primit de la parintii mei, utilatat si mobilat ) si un teren la sat ( ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort Marius_mto Marius_mto Doi soti au ca bunuri comune doua case cu teren, una construita in timpul casatoriei pe teren cumparat din banii proveniti de la o retrocedare din partea ... (vezi toată discuția)