avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vanzare

Buna ziua,
Cu ce difera ca si forma de concepere (mod de scriere) o promisiune de vanzare de un contract de vanzare-cumparare?
Poate fi inregistrata la Primarie (sa primeasca numar de inregistrare) o promisiune de vanzare? Este legal?
Precizez ca aceasta promisiune a fost facuta acum 8 ani fara a se concretiza prin legal;izare la un notar, nici trecere in rol...
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:19, 10 Aprilie 2016
Promisiune sau antecontractul nu transfera proprietate pe cand contractul de vanzare da si acela se face in mod obligatoriu in forma autentica la notar.
@mihail123,
In primul rand trebuie sa precizati daca este vorba despre o promisiune unilaterala (din partea unei singure parti) sau bilaterala de vanzare (din partea ambelor parti). In al doilea rand trebuie sa precizati daca promisiunea de vanzare respectiva a fost urmata sau nu de predarea bunului.

Exista posibilitatea ca inscrisul sub semnatura privata respectiv, sa fi fost inregistrat la primarie si sa primeasca data certa, care bineinteles ca ii confera un "plus de valabilitate".
Multumesc pentru raspunsuri.
Nu s-a facut transferul de proprietate.
Din 2008 nu s-a prescris?
Multumesc.
Trebuie sa raspundeti la intrebarile din mesajul anterior (altfel nu putem trece mai departe). S-a inteles din primul dvs. mesaj ca nu s-a facut transferul de proprietate, caci daca se facea, nu ati mai fi deschis acest topic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achiziționare locuință - avans, ulterior plata in rate Dannyytiesto Dannyytiesto Vreau sa cumpăr un apartament iar proprietarul si-a dat acordul sa ii achit un avans pe care îl voi trece intr-un contract făcut între noi și legalizat ... (vezi toată discuția)
Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Prescriptia promisiunii bilaterale de vanzare cumparare Zermat Zermat Buna ziua, în anul 2013 am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare la notar pentru un teren care am platit întreaga sumă convenită si am ... (vezi toată discuția)