avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire impozit locuinta persoana handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire impozit locuinta persoana handicap

Buna ziua, mama mea are certificat handicap grav din 23.03.2016. Am depus in data de 24.03.2016 cererea de scutire impozit. Am primit in data de 06.04.2016 raspuns ca s-a aprobat scutirea incepand din 01.01.2017.
Mentionez ca mama mea are 90 de ani! Logic era ca scutirea sa opereze de la 01.04.2016, nu de la anul viitor.
Astept de la dv. un raspuns competent.
Cu multumiri,
Sibinica
09.04.2016
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:27, 9 Aprilie 2016
Asa e prevazut in noul cod fiscal care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2016, ca orice acte se depun in cursul unui an fiscal, de modificare a ceva referitor la impozitele si taxele locale, intra in vigoare de la 1 ianuarie a anului urmator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire de impozit conform noului cod fiscal Ghibaciu Ghibaciu am solicitat la primărie scutirea de la plata impozitului pentru :clădiri conform art.456 alin.(1) lit. t, pentru terenul aferent casei conform art.464 ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pers cu handicap cojocri61 cojocri61 Sunt persoana cu handicap grav pe 12 luni si conf legii sunt scutit de impozit pe cladiri si auto. Conf codului fiscal scutrea de impozit intra in vigoare cu ... (vezi toată discuția)
Impozite persoane cu handicap mmarcelcozma mmarcelcozma Daca ma puteti ajuta cu un sfat . Mama mea a fost incadrata in grad de handicap 2 accentuat in februarie 2016 . Cand am dus la primarie actele pentru plata ... (vezi toată discuția)