avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Evaziune fiscala

Buna ziua,

Sunt acuzat de evaziune fiscala pentru ca am vandut in perioada 2013-2016 telefoane pe internet.La fiecare telefon castigam 100-200ron. Telefoanele deobicei erau facturate fiind cumparate de diversi la abonament. Stiu ca trebuia sa am firma dar nu am avut. M-au incadrat cu plata impozitelor la comert cu amanuntul(pentru ca le vindeam persoanelor fizice) si au adugat tva-ul si impozitul pe profit la suma totala. Intrebarea mea este daca cumva se poate demonstra o forma de intermediere(comision, mandat, prestari servicii) intre mine si cel care imi vindea telefonul pentru a evita plata inca odata a tva-ului si a impozitului la suma totala. Va multumesc mult
Daca erati comisionar tot trebuia sa platiti impozit.
Din ce ziceti ar mai fi o persoana care ar trebui sa raspunda penal?
Buna seara si multumesc pentru raspuns.

Da eu trebuie sa raspund penal cu siguranta. in principiu activitatea se desfasura in felul urmator aveam o comanda de la un client de al meu si faceam rost de un telefon pe care il plateam si il furnizam clientului meu. Telefoanele erau trimise prin fancourier> acum cei de la ANAF au adunat toate sumele care au fost ridicate din acest cont au calculat 16 la suta din suma totala, parca eu produceam telefonul si au calculat si 24 respectiv 20 la suta tva din suma totala(pentru ca cifra de afaceri pe fiecare an a fost mai mare de 60.000euro). ANAF-ul considera ca eu am facut comert cu ridicata si eu trebuie sa platesc si impozitul si tva, dar eu am fost un comisionar(nu am facut contracte de mandat, de prestari servici, comision cu vanzatorii produselor, dar o parte din vanzatori imi lasau produsele si le plateam zilele urmatoare). Intrebarea mea este daca as putea sa-i fac pe cei de la ANAF sa inteleaga ca eu faceam doar un comision(si sa incaseze impozitul pe profit la comision) sau poate nu este posibil prin aceste tipuri de comisioane? Multumesc pentru sprijin. Cred ca ar fi nevoie si de un expert contabil sau un avocat expert fiscal penalist nu? Multumesc mult
Mie imi pare ca ANAF cam are dreptate, asta nu inseamna ca nu aveti dreptul la aparare si nu beneficiati de prezumtia de nevinovatie pana la o hotarare definitiva de condamnare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
ANAF cu siguranta trebuie sa ia niste bani dar nu cat doresc ei ci 16% din profit si tva-ul la acest profit cum este normal. Eu cumparam un telefon cu 2000 ron si apoi il vindeam la 2200ron. Profitul este 200ron si e normal sa fiu pentru acesti 200ron. ANAF-ul vrea sa ma taxeze cu 16%din 2200ron(352ron) si 20% din 2200ron(440ron). Si acum trebuie sa platesc 792ron pentru un telefon la care am castigat 200ron. Nu stiu daca este normal. Nu sti ce sa fac. Prejdicul cica este 1.149.000ron. Eu niciodata nu am castigat atatia bani. Este normal sa faca lucrul asta ANAF-ul? Multumesc
Cu siguranta ca aveti nevoie de expert contabil si de avocat deoarece se impune sa solicitati o expertiza conform celor relatate de dvs.
Trebuie bine stabilite obiectivele expertizei tehnice contabile si aici trebuie sa aveti mare grija deoarece din acest punct pleaca aspectele relevante referitoare la sumele datorate.

In rest ANAF a considerat corect si nediscriminatoriu.

Alte discuții în legătură

Evaziune fiscala-va rog sa ma ajutati idbog idbog Buna ziua, Dragi mei am o mare problema. Sunt acuzat de evaziune fiscala fiindca in perioada 2013-2016 am vandut telefoane pe internet(site-ul ... (vezi toată discuția)
Acuzat de evaziune fiscala idbog idbog Buna ziua, Dragi contabili am si eu o mare problema. Am fost acuzat de evaziune fiscala fiindca in perioada 2013-2016 am vandut telefoane pe internet. Nu am ... (vezi toată discuția)
Stabilire cifra de afaceri agentie de turism detailista camimiha15 camimiha15 Speta : Sunt contabila la o agentie de turism platitoare pe venitul microintreprinderilor - DETAILISTA , ( care vinde pachete turistice standard pregatite ... (vezi toată discuția)