avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Evaziune fiscala-va rog sa ma ajutati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Evaziune fiscala-va rog sa ma ajutati

Buna ziua,

Dragi mei am o mare problema.

Sunt acuzat de evaziune fiscala fiindca in perioada 2013-2016 am vandut telefoane pe internet(site-ul okazii.ro).

Nu am fost autorizat. Eu intermediam(prestam un serviciu in baza unui comision) aceste telefoane. Aveam anumite anunturi postate pe okazii.ro iar cand un client dorea produsul eu aveam 3 zile in care sa il trimit prin fancourier. Il cautam pe olx unde era mai ieftin si il trimiteam. La fiecare produs am castigat 100-200ron si am vandut aproximativ 1700 de telefoane.

In Raportul de Constatare pe care l-a intocmit anaf-ul reiese faptul ca faceam comert cu amanuntul deci la fiecare produs pe care l-am vandut acesti mi-au adaugat tva-ul si impozitul pe profit la suma de vanzare a produsului. Intrarile nu sunt trecute in acest Raport -- eu cumparam produsele cu plata cash si scoteam banii de la Bancomat.

Asa am ajuns la niste sume uriase de aproximativ 300.000euro pe care trebuie sa le platesc ANAF.

Acum sunt in proces si se va cere o expertiza contabila. Va rog din suflet sa ma lamuriti(din punctul dv de vedere) care credeti ca ar fii metodologia de calcul al expretizei? in ce caz se merge ca o activitate de vanzare a produselor cu amanuntul sau intermediere.

Deasemenea as dorii, daca se poate, sa ma ajute cineva(avocat, expert contabil) specializat pe partea financiar contabila(contracost bineinteles).

O recomandare un sfat ar fi foarte utile.

Va multumesc mult mult de tot

Raducanu Bogdan
Cel mai recent răspuns: Ali N , utilizator 18:27, 8 Februarie 2024
Aveți nevoie de avocat care sa colaboreze cu expert contabil.
Trebuie efectuata și o expertiza tehnica contabila.
Ce ai făcut, sunt in aceiași situație

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat de evaziune fiscala idbog idbog Buna ziua, Dragi contabili am si eu o mare problema. Am fost acuzat de evaziune fiscala fiindca in perioada 2013-2016 am vandut telefoane pe internet. Nu am ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala idbog idbog Buna ziua, Sunt acuzat de evaziune fiscala pentru ca am vandut in perioada 2013-2016 telefoane pe internet.La fiecare telefon castigam 100-200ron. ... (vezi toată discuția)
Acuzatie inselaciune nefondata kicker kicker in urma cu mai aproximativ 3 saptamani am vandut prin intermediul unui site de anunturi un produs electronic.Produsul functiona in momentul expedierii insa ... (vezi toată discuția)