avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

am solicitat angajatorului o adeverinta de salariu pentru a accesa un credit, la 4 zile dupa aceasta cerere am fost convocat pentru abatere disciplinara la comisia de disciplina, la o saptamana dupa aceasta se trimite adeverinta de salariu cu bifa la rubrica salariatul se afla in preaviz si se comunica si ctre inspectorii bancari telefonic acest aspect, eu am aflat acest lucru de la angajatul bancii cum ca eu la locul de munca figurez in preaviz fara ca eu sa fi fost anuntata.Am facut sesizare la ITM si din raportul intocmit de catre inspectorii ITM nu reiese faptul ca ma aflam in preaviz ci doar ca sunt in cercetare disciplinara,dupa 40 zile de la convocarea de catre comisia de disciplina mi se comunica prin posta decizia de concediere cu data din ziua convocari.Am facut contestatie la concediere insa datorita faptului ca am schimbat domiciliul nu am primit raspunsul de la ITM vizand faptul ca adeverinta mea a fost eliberata ca si cand eu as fi fost in preaviz desi nu s-a gasit nicaeri consemnat acest aspect, am intrat in posesia acestui raspuns abia acum 2 zile insa el este scris din 24.07.2015.Eu am contestat decizia de concediere, sunt inca in proces. Pot sa mai fac referire in proces si la adeverinta de salariu ca a fost completata neconforma cu realitatea? Sau mai pot face contestatie asupra ei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 3 Martie 2019
1. Modificarea unei cereri de chemare in judecata nu se poate face decat in conditiile mentionate de lege , si anume:

art.204 C.proc.civ. - Modificarea cererii de chemare in judecata
(1) Reclamantul poate sa isi modifice cererea si sa propuna noi dovezi, sub sanctiunea decaderii, numai pana la primul termen la care acesta este legal citat. In acest caz, instanta dispune amanarea pricinii si comunicarea cererii modificate paratului, in vederea formularii intampinarii, care, sub sanctiunea decaderii, va fi depusa cu cel putin 10 zile inaintea termenului fixat, urmand a fi cercetata de reclamant la dosarul cauzei.
(2) Cu toate acestea, nu se va da termen, ci se vor trece in incheierea de sedinta declaratiile verbale facute in instanta cand:
1. se indreapta greselile materiale din cuprinsul cererii;
2. reclamantul mareste sau micsoreaza cuantumul obiectului cererii;
3. se solicita contravaloarea obiectului cererii, pierdut sau pierit in cursul procesului;
4. se inlocuieste o cerere in constatare printr-o cerere in realizarea dreptului sau invers, atunci cand cererea in constatare este admisibila.
(3) Modificarea cererii de chemare in judecata peste termenul prevazut la alin. (1) poate avea loc numai cu acordul expres al tuturor partilor.


2.Contestatie pentru adeverinta ???? Ce nu este in regula cu aceasta?
Buna ziua,
adeverinta de salariu a fost emisa cu bifa salariatul se afla in preaviz.
mentionez ca eu nu am avut nici o informatie de la angajator in acest sens. a fost emisa in 06.2015, mai pot face contestatie impotriva ei acum sau plangere de fals?
Contestatie la ce ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere aditionala la contestatie concediere catalinp11 catalinp11 buna ziua. am facut o contestatie la o deczie de concediere prin care am cerut anularea deciziei si reincadrarea in functia detinuta. insa, am uitat sa ... (vezi toată discuția)
Modificarea cererii de chemare in judecata ContSters320708 ContSters320708 Buna ziua. In cazul in care am deschis un proces pentru recuperare salariu si la prima sedinta a fost amanata cauza pentru administrare de probe de catre ... (vezi toată discuția)
Anulare concediere adriana.chiritescu adriana.chiritescu Crede-ti ca instanta v-a anula o decizie de concediere daca situatia se prezinta astfel: - nota de constatare pe 14.07.2008 semnata de directorul ... (vezi toată discuția)