avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa auto

buna ziua, detin o masia la care in 2012 am platit taxa de poluare 350 euro, prin forme legale, am recuperat taxa integral (adica 100 euro), intrebarea mea este: Eu daca vand masina, respectivul proprietar va plati din nou acea taxa de poluare? Astept un raspuns, multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 08:37, 24 Aprilie 2016
Buna ziua. Noul cumparator nu va achita timbrul de mediu, aceasta fiind achitata de dumneavoastra si restituita, pe cale administrativa, o diferenta de 100 Euro. Restituirea, in cazul dumneavoastra,banuiesc ca reprezinta acea diferenta dintre taxa achitata la momentul inmatricularii pe dumneavoastra a autovehiculul si timbrul de mediu . Noul cumparator era obligat a achita taxa doar in cazul in care restituirea opera urmare a unei hotarari judecatoresti si nu pe cale administrativa, ca in cazul dumneavoastra .
Buna ziua, aveti dreptate ca noul proprietar nu va plati taxa din nou, Am consultat un avocat si asa mi.a spus ca nu va plati taxa noul proprietar, dar va plati nu stiu ce taxa, m.a indrumat la merg le cei de la ANAF sa intreb. Sau stiti dumneavoastra ce exact trebuie sa plateasca noul proprietar? O zi placuta!
Trebuie sa plateasca taxele ce tin de inmatricularea masinii (la RAR, la Serviciul inmatriculari, asigurare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de poluare plãtita (înainte de 15 martie) - dosar de înmatriculare refuzat observ observ Ca sa luam lucrurile în ordinea lor cronologica: [b]08.03.2013[/b] - M-am prezentat la Finanțe pentru calcularea taxei de poluare. Am primit un ... (vezi toată discuția)
Proprietar cu taxa de poluare recuperata doresc sa vand masina, cum se poate ocoli timbrul de mediu de catre noul proprietar? Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna ziua, Am o masina proprietate personala la care am platit acum ceva timp taxa de poluare. Ulterior, contravaloarea ei mi-a fost inapoiata prin ... (vezi toată discuția)
Taxa auto platita si recuperata de fostul proprietar mariusmarian2000 mariusmarian2000 Ce fac daca fostul proprietar a recuperat taxa dupa ce a vandut masina? Caz in cauza: Am cumparat masina in ianuarie 2013. La inmatriculare, am fost la fisc ... (vezi toată discuția)