avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Martori rude gradul 1
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Martori rude gradul 1

Mă aflu în proces de divorț cu soțul meu.Acesta în cererea de divorț aduce ca martori pe tatăl și sora sa. Vă rog sa îmi spuneți daca ar fi mai bine să ii desființez din prima cei doi martori sau daca as putea sa-i desființez ulterior după audierea lor?
cum adica "sa ii desfiintati"?
Având în vedere că sunt rude de gradul1 nu pot fi obiectivi.Cred că cel mai potrivit lucru ar fi să vină cu martori externi,de exemplu vecini , prieteni sau anunturi la 112 -pv politie.Si eu pot veni cu părinții mei care evident nu pot fi decât subiectivi.
In actiunile de divort pot fi ascultate ca martori rudele, astfel ca in cazul expus de dvs. fostul sot ii poate propune ca martori pe tatal si sora sa.
Nu puteti sa-i 'desfiintati" acei martori, conform art.316 NCPC pot fi propusi si audiati ca martori si tatal si sora sotului,numai descendentii nu pot fi audiati ca martori in procesele de filiatie, divort, si alte raporturi de familie.
Datorita specificului relatiilor de familie unde e mai greu sa gasesti martori care sa asiste la certuri, amenintari, viata conjugala etc, prin derogare de la norma generala este permisa audierea rudelor.

Aprecierea depozitiei acestora va fi insa facuta prin raportare la intreg ansamblul probator, probele neavand o valoare mai dinainte stabilita.

Dvs nu puteti "sa desfintati "nimic. Puteti doar formula cereri motivate judecatorului si acesta va dispune.

Impotriva martorului mincinos puteti formula plangere penala, daca depozitia acestuia necorespunzatoare adevarului a dus la pronuntarea unei solutii injuste pt dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzare martor virtual72001 virtual72001 In cadrul unui proces de partaj judiciar, dupa parintii defuncti, reclamanta este reprezentata de mandatar (sotul ei). La audierea martorilor reclamanta ... (vezi toată discuția)
Martori la divort sorana_g sorana_g buna ziua, as putea sa folosesc ca martor intr-un proces de divort pe tatal meu ? ( eu sunt paratul ). va multumesc frumos ! (vezi toată discuția)
Rudenie martori cerebel33 cerebel33 Buna ziua,as dori o lamurire in urmatoarea situatie: Conform dispoz. art. 315 NCPC: (1) Nu pot fi martori: 1. rudele si afinii pana la gradul al treilea ... (vezi toată discuția)