in urma cu un an de zile am fost trimis de catre compania la care lucrez intr-o tara straina. inainte cu o zi de plecare am luat la cunostinta ca acolo voi face un curs de pregatire profesionala si ca acesta este platit de catre angajator.
Eu ca si angajat in actul aditional am obligatia de a lucra 24 de luni calendaristice , incepand cu finalizarea stagiului de pregatire profesionala luand in considerare costul acestuia, daca in aceasta perioada salariatul va rezilia contractul de munca din initiativa proprie , se obliga sa ramburseze contravaloarea cursului de pregatire profesionala.
Problema mea ii ca nu am facut nici un fel de curs de pregatire profesionala. am lucrat cum lucrez si in tara.
Pot sa inaintez demisia fara sa fiu obligat sa rambusez contravaloarea cursului pe care nu l-am urmat?
suma care trebuie inapoiata reprezinta costul de instruire, transport asigurare de sanatate , cazare si diurna.
Multumesc mult!
Problema mea ii ca nu am facut nici un fel de curs de pregatire profesionala. am lucrat cum lucrez si in tara.
Pot sa inaintez demisia fara sa fiu obligat sa rambusez contravaloarea cursului pe care nu l-am urmat?
....
Puteti demisiona fara a achita contravaloarea acelor cheltuieli daca nu ati urmat niciun curs de formare profesionala.