avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individual de munca

Buna ziua,

in urma cu un an de zile am fost trimis de catre compania la care lucrez intr-o tara straina. inainte cu o zi de plecare am luat la cunostinta ca acolo voi face un curs de pregatire profesionala si ca acesta este platit de catre angajator.
Eu ca si angajat in actul aditional am obligatia de a lucra 24 de luni calendaristice , incepand cu finalizarea stagiului de pregatire profesionala luand in considerare costul acestuia, daca in aceasta perioada salariatul va rezilia contractul de munca din initiativa proprie , se obliga sa ramburseze contravaloarea cursului de pregatire profesionala.

Problema mea ii ca nu am facut nici un fel de curs de pregatire profesionala. am lucrat cum lucrez si in tara.
Pot sa inaintez demisia fara sa fiu obligat sa rambusez contravaloarea cursului pe care nu l-am urmat?
suma care trebuie inapoiata reprezinta costul de instruire, transport asigurare de sanatate , cazare si diurna.
Multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: mihaizz , utilizator 20:29, 10 Aprilie 2016
mihaizz a scris:

...

Problema mea ii ca nu am facut nici un fel de curs de pregatire profesionala. am lucrat cum lucrez si in tara.
Pot sa inaintez demisia fara sa fiu obligat sa rambusez contravaloarea cursului pe care nu l-am urmat?
....

Puteti demisiona fara a achita contravaloarea acelor cheltuieli daca nu ati urmat niciun curs de formare profesionala.
Daca angajatorul nu poate face dovada ca ati urmat vreun curs de pregatire profesionala, puteti demisiona fara probleme.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare clauza fidelitate oana72 oana72 Buna ziua ! Intrebarea mea este daca imi poate explica cineva clar ce penalitati poate suporta salariatul care nu isi respecta clauza de fidelitate, avand ... (vezi toată discuția)
Va trebui sa platesc ??? ajax_lucian ajax_lucian Buna ziua, Am semnat un act aditional la contractul de munca in care este specificat cluaza legata de formare . Contractul din cate se observa este pe 1 an ... (vezi toată discuția)
Act aditional pentru curs cerasela1986 cerasela1986 am nevoie de ajutorul vostru pentru urmatoarea problema: la firma unde lucrez acum am facut un curs si am semnat un act aditional in care se prevede ca in ... (vezi toată discuția)