avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua Va rog sa ma indrumatii bunica mea a decedat in 1992 in 1994 unchiul meu a obtinut pe numele bunici mel un titlu de propietate de 3 hec.in 1996 unchiul sa declarat find sigur la mostenire in 1997 unchiul a vindut paminturile metionez ca mama mea a decedat in 1987 detin in copii titlu de propietate al bunici certificatul de deces si certificatul de mostenitor al unchiului de curind am descoperit intro alta schita cadastrala ca bunica mea mai figureaza cu inca 3000 de metrii in intvilan dar mi se pare ciuda ca aceste 3000 mii nu apare pe titlu de propietate si nici in certificatul de mostenitor al unchului Va rog sa ma indrumatii care sant pasii de urmat Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alex68 , utilizator 20:11, 12 Iunie 2016
Buna ziua Intrebarea a fost pt.cele 3000mp descoperite de curind in schita cadastrala care a fost masuratorile din 1992 aceasta schita a fost pe acea vreme cand se dadeau paminturile oamenilor In baza acestei schite aceste terenuri sint din aceasi localitate sant lasate in paragina misa parut ciudata situatia In schita cadastrala care a fost proiectata tot de la cei care lucrau in primarie sa nu apara in registrul agricol ? Daca doriti samai ma intrbati ceva ? Va stau la dispozitie pt.a primi sfaturi Va mutumesc cu respect
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2016
paris50paris, utilizator
In principiu, dupa cum v-am spus, este foarte posibil ca termenul pentru depunerea cererii de restituire sa fie scurs, insa pentru o evaluare corecta a situatiei, prezentati actele unui jurist pentru a evalua care este situatia juridica a terenului, pe ce lege se incadreaza si daca mai este termen pentru asa ceva. Nu se pot da solutii asupra unui act fara a se vedea actul.
paris50paris a scris:

dupa 1990 sau dat paminturile

Pământurile nu "s-au dat", aşa cum credeţi dvs. sau cum aţi fost greşit informat. Toate terenurile retrocedate s-au obţinut în baza unor cereri depuse la comisiile de fond funciar, împreună cu acte doveditoare ale calităţii de moştenitor a celui care a depus cerere.
Deci, dacă pentru un anum,it teren s-a depus cerere, atunci Comisia de fond funciar a analizat cererea şi actele aferente şi a acordat terenul celui/celor care au depus cerere. Pentru unii s-au validat cererile, pentru alţii nu s-au validat. Dacă rudele dvs. au avut terenuri pentru care s-au depus cereri de retrocedare de către vreo persoană, atunci Comisia a analizat ce cereri au fost depuse pentru terenul respectiv şi l-a acordat moştenitorilor de grad cel mai apropiat cu deţinătorul iniţial al terenului. Adică: dacă cineva din familia dvs. a depus cerere, chiar dacă vă era rudă îndepărtată, iar dvs nu aţi depus, deşi pe linie succesorală aţi fi fost primul în ordinea moştenitorilor, atunci ghinionul dvs. Cel care a depus cerere a luat terenul! Nu avea nicio obligaţie să facă cerere în numele altor rude. Cererea se face în nume individual. Deci, puteţi trage la răspundere eventual doar pe cineva care a formulat cerere ptr. un teren al părinţilor dvs. şi care, prin documente false, a dovedit că se înscrie în rândul moştenitorilor. Dacă dvs. sunteţi moştenitor de gradul 1 iar cel care a formulat cerere este de gradul 4, dar doar el a depus cerere, este aşa cum v-am spus: este corect din punct de vedere legal.
Dacă unchiul dvs. a depus DUPĂ decesul bunicii dvs. cerere de retrocedare, conform Legii 18/1991, pentru terenurile care au aparţinut în trecut bunicii dvs., atunci nu e nimic penal, nu e nimic ilegal în ceea ce a făcut. Pentru că terenurile nu erau în circuitul civil, nu făceau parte din masa succesorală la momentul decesului. Cel mai probabil aşa s-a întâmplat. A făcut cerere pentru terenul bunicii şi, fiind singurul care a depus acea cerere, a fost, automat, considerat unicul moştenitor. Aşa prevăd legile fondului funciar. Sumt mii de cazuri de familii în care doar o parte dintre fraţi au formulat cerere şi doar ei au fost moştenitori. În termeni juridici, se numeşte "lipsă de interes" a celorlalţi moştenitori, care nu au depus cereri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de la parinti paris50paris paris50paris Buna ziua va rog un sfat detin un certificat de mostenitor pt. casa de la parinti cu acest C.M se poate depune la carte funciara ptr.o informatie ptr.a ... (vezi toată discuția)
Modificarea titlurilor de proprietate sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o intrebare, nelamurire? bunicul meu a avut teren foarte mult. el este unic mostenitor dupa mai multe persoane(parintii, bunicii, unchii, ... (vezi toată discuția)
Mai exista vreo posibilitate? elian c elian c De curand am aflat ca un unchi de-al meu, care detine documentele vechi de propietate ale bunicului, a cerut, in termenul legal, retrocedarea unei suprafete de ... (vezi toată discuția)