Pai nu stiu daca medicii or sa tina cont de declaratia dvs care contravine meseriei lor, adica nu vad sa va lase sa muriti daca vi se intampla un accident.
În toate ţările civilizate există legal acest ordin de neresuscitare. La noi e ambiguu. Medicii nu au voie să-ţi dea nici o pastilă dacă nu semnezi că accepţi tratamentul sau operaţia, iar dacă eşti inconştient trebuie să semneze un aparţinător, după lege, într-o ordine anume, soţ, părinte, copil etc. În alte ţări, decizia anticipată de neresuscitare sau refuz tratament este înscrisă în fişa electronică medicală, cum ar fi pe cardul nostru de sănătate. Discuţia e mai amplă, dar tot n-am înţeles de ce s-ar încălca astfel ordinea publică şi bunele moravuri?!
Dacă vreți sa va sinucideri va resuscitează indiferent ca vreți sa muriți.
Refuzul unui tratament poate constitui altceva sub aspect juridic.
Dacă nu sunteți internat în spital și nu luați tratamentul nu este nimeni vinovat de ceea ce faceți dacă efectul ar fi sinuciderea.
Nu era vorba, in intrebarea mea, despre sinucidere, ci pur si simplu daca ma imbolnavesc grav si ajung leguma sau mai stiu eu cum, nu vreau sa fiu tinuta in viata si sa sufar si eu si copiii mei, de aceea as vrea sa pot lua eu o decizie dinainte care sa stiu ca e respectata; nu pot impune copiilor sa refuze spitalizarea sau tratamentul. Mi se pare respect pentru persoana sa n-o lasi sa sufere, daca nu poate decide singura. Eutanasia ar fi o masura foarte buna, desigur in conditii foarte bine legiferate...
Dar pana una alta, in tarile civilizate se practica ordinul de neresuscitare si nu este nici un motiv de a spune ca incalca bunele moravuri.
Speta
nyuszlinda
Medicul A are doi pacienti, aflati intr-o faza terminala a bolii. B este bolnav de cancer de plamani, iar C sufera de o severa boala de inima.
Din cauza ... (vezi toată discuția)