avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Acordul vecinilor pentru autorizatie de construire
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Acordul vecinilor pentru autorizatie de construire

Contruiesc intr-o comuna, in calitate de persoana juridica (SRL) un imobil P+M cu suprafata desfasurata 180mp cu destinatia birouri (proiectare, contabilitate, arhiva) la parter, locuinta de serviciu la mansarda; limita de proprietate cea mai apropiata de cladire este 9m. Contructia cea mai apropiata este la aprox. 20m. In CU mi s-a cerut acordul vecinilor si avizul PSI. Au aparut urmatoarele probleme:
1) Unul din vecini nu este in tara iar proprietatea sa este parasita - nu este locuita, nu am putut obtine informatii clare despre locul in care se afla sau daca se va intoarce in tara. Am obtinut acordul celorlalti vecini. Cum se procedeaza in acest caz ?
2) Conform autoritatii locale, avizul psi este solicitat pe baza Hot.19/2014, Art.1 cu incadrarea constructiei la litera h) - spatiu public amenajat in poduri, terase, etc. cu motivatia verbala ca mansarda (din zidarie groasa) este un fel de pod ... pot sa-i contrazic, sau sa depun totusi documentatie pentru obtinerea avizului ?
Multumesc pentru raspunsurile dvs. !

Alte discuții în legătură

Mansardarea ultimului etaj flo1982 flo1982 Buna ziua, Sunt proprietara unui apartament de la ultimul etaj ( 4 ), un bloc de P + 4. Doua apartamente de la etajul 4 au din constructie duplexul ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism aviz/autorizare isu IONITA SORIN COSTEL PFA IONITA SORIN COSTEL PFA Doresc sa construiesc un imobil P+M, cu suprafata desfasurata de 180mp cu destinatia de birouri la parter (proiectare, contabilitate) locuinta de serviciu la ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare incheiat in 2006 aducnio aducnio am cumparat o casa, parter si pod. langa ea, o alta casa cu etaj. dupa un timp am vrut sa mansardez casa, am luat autorizatii, etc, totul ok. dar am costatat ... (vezi toată discuția)