avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract determinat, preaviz, demisie, concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract determinat, preaviz, demisie, concediu de odihna

Buna seara,

Situatia se prezinta in felul urmator:

contract pe perioada determinata (3 luni), care inceteaza in data de 9 mai a.c.;
mi-a fost aprobat concediu de odihna pe 2 si 3 mai in urma cu vreo doua saptamani;
nu vreau sa mai lucrez la aceasta firma;
in contract e specificat faptul ca perioada de preaviz in cazul demisiei este de 20 de zile.

cum pot proceda corect, in asa fel incat sa am acele zile de concediu si sa incetez munca pe data de 9 mai.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:38, 10 Aprilie 2016
Buna seara,
Nu semnati actul aditional de prelungire a contractului de munca si el inceteaza de drept.
Diana.
@ asimov

Puteti solicita acordarea CO pana la data de 9 mai a.c.... in caz contrar,vi se vor compensa in bani la incetarea c.i.m.
@freeelis - si cum spune @cdcd, pot sa nu semnez actul aditional si la data de 9 mai incetez munca, fara sa imi dau demisia maine, respectiv sa stau in preaviz ?
Da, puteti face acest lucru .

Nu sunteti obligat sa semnati un astfel de act si nici sa va dati demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)
Preaviz in concediu?? P-Sophie88 P-Sophie88 Buna ziua, de cate zile de concediu de odihna am drept daca imi dau demisia in luna septembrie sau octombrie? Nu am fost in concediu anul acesta si nu vrau sa ... (vezi toată discuția)