avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scoaterea de la intretinere pe o perioada anume
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scoaterea de la intretinere pe o perioada anume

S-a impamantenit la acest bloc unde locuiesc, o familie formata din 4 persoane (dintre care 2 sunt batrani) sa scoata in fiecare luna ba pe unul ba pe altul din batranii lor ca fiind internati in spital. Acum, eu nu am de unde sa stiu. Cum se poate proceda atunci cand aduc cererea de scoatere de la intretinere? Trebuie adaugat iesirea din spital prin care se poate demonstra internarea si cate zile a fost internat? Pentru scoaterea de la intretinere. Mie mi se pare un abuz ca in fiecare luna sa scada o persoana.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:05, 11 Aprilie 2016
scoaterea de la intretinere se face pe propria raspundere.
amvirdan a scris:

scoaterea de la intretinere se face pe propria raspundere.


Ce masuri poate lua AP impotriva proprietarilor in astfel de cazuri?
Legea 230 nu prevede ca AP are dreptul sa aplice sanctiuni pentru declararea in fals.

Daca scoaterea persoanelor de la intretinere este periodica iar justificarea permanenta este internarea in spital atunci pot exista suspiciuni rezonabile (vorba DNA-ului) de "fraudare" a celorlati proprietari.

Situatia poate clarificata de catre presedintele AP care ar putea solicita dovezi ale internarilor repetate (proprietarul poate justifica ca nu sunt obligati sa le prezinte deoarece sunt documente confidentiale) sau de catre vecinii mai "vigilenti" care pot sesiza presedintele.

Daca motivul invocat de proprietar este internarea in spital atunci presedintele poate solicita prezentarea fisei de externare cu perioada internarii in care sa fie acoperite cu un marker negru diagnosticul si alte date confidentiale din fisa, CNP, etc.

AP poate lua masuri prin introducerea la plata a celor declarati ca lipsa iar proprietarii au posibilitatea oferita de lege pentru contestarea listei de plata.

Pentru ca aceasta sa fie admisa proprietarul trebuie sa prezinte dovezi ca persoana respectiva a fost internata in spital.

In mod normal, declarantul trebuie crezut pe cuvant. Dar atunci cand sunt suspiciuni, sesizari ale vecinilor ca a locuit in apartament mai mult de jumatate de luna, este firesc sa i se ceara declarantului dovada ca a fost internat... Asta inseamna sa raspunda si asta inseamna controlul declaratiei pe propria raspundere. Asa, de exemplu, se fac verificari ale declaratiei pe proprie raspundere si in cazul veniturilor declarate pentru ajutor de caldura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar persoane la intretinere taie taie Buna seara, Din data de 11.11.2014 m-am internat in spital. Am depus o cerere presedintelui de bloc prin care solicit scoaterea de pe lista de plata ... (vezi toată discuția)
Scutire de plati pentru o persoana internata in spital alyana alyana Buna. Pe scara avem o persoana care de mai bine de un an sta internata prin spitale, apartamentul sau ramanand gol. Pe lista de intretinere apare mereu cu ... (vezi toată discuția)
Vecinii de deasupra au declarat timp de mai mulți ani doar o persoană la întreținere. s-au făcut sesizări, s-a corectat, dar recent au reluat înșelăciunea. pot contesta lista de plată din februarie? Diana_23 Diana_23 Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament de bloc din Bucuresti. Vecinii care locuiesc deasupra mea (proprietara si fiul ei) s-au declarat timp de mai multi ... (vezi toată discuția)