avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar persoane la intretinere

Buna seara,

Din data de 11.11.2014 m-am internat in spital. Am depus o cerere presedintelui de bloc prin care solicit scoaterea de pe lista de plata deoarece stau in spital 2 saptamani. Presedintele nu vrea sa imi i-a in considerare cererea.El spune ca vrea sa ii dau iesirea din spital si atunci imi accepta cererea.
Intrebarea mea este:presedintele blocului are dreptul sa-mi ceara asa ceva?
Eu stiu ca, cererea mea este suficienta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:26, 6 Decembrie 2014
Conform Legii 230/2007 si HG 1588/2007, daca intr-o luna proprietarul lipseste mai mult de 15 zile din apartament, poate fi scos de la cheltuielile de intretinere la cerere, pentru acea luna. Faptul ca va cere iesirea din spital, poate fi interpretat in multe feluri, dar cred ca nu face daraua cat ocaua.

Probabil vrea sa aibe si dovada faptului ca ati lipsit cele 15 zile.
In HG 1588/2007 - Norme de aplicare la Legea 230/2007, la Capitolul II, Art. 17, litera r, zice ca o persoana este trecuta la intretinere daca locuieste mai mult de 15 zile dintr-o luna la acea adresa. Cred ca puteti fi scos linistit de la intretinere, depinde si de ce oameni fac parte din conducerea Asociatiei dvs.
Ultima modificare: Joi, 20 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Multumesc pentru raspuns,

Ati mentionat mai sus"mai mult de 15 zile".Sa inteleg ca daca sunt in spital exact 15 zile si nu peste 15 zile nu pot fi scos de la intretinere? Nu am inteles exact daca presedintele are dreptul sa-mi ceara iesirea din spital. Vechiul presedinte accepta doar cererea.

Nu e un capat de tara daca ii aratati iesirea din spital. O sa faca socoteala si o sa constate cate zile ati lipsit si cate ati locuit, iar in functie de acest calcul va va scoate sau nu de la intretinere.
Nu fac un capat de tara, dar vroiam sa stiu daca este LEGAL sa-mi ceara asa ceva.
In lege nu spune nici ca poate, nici ca nu e necesar, deci se lasa la latitudinea conducerii asociatiei sa-si stabileasca singura criteriile, procedeele, dupa care aplica prevederile legale.

Alte discuții în legătură

Scoaterea de la intretinere pe o perioada anume Elenapusa Elenapusa S-a impamantenit la acest bloc unde locuiesc, o familie formata din 4 persoane (dintre care 2 sunt batrani) sa scoata in fiecare luna ba pe unul ba pe altul ... (vezi toată discuția)
Scoaterea de la plata intretinerii LEONY2003 LEONY2003 Buna ziua Luna aceasta am fost internat in spital 17 zile. Va rog sa imi spuneti daca am dreptul sa cer administratiei sa ma scoata de la plata intretinerii ... (vezi toată discuția)
Persoane in plus fara cerere Elenapusa Elenapusa Doamna administrator a trecut la apartamentul meu un numar de 4 persoane, pe luna mai 2016, in contextul in care noi suntem 2. Abia din luna iunie 2016 vom fi ... (vezi toată discuția)