avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Numar persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Numar persoane la intretinere

Buna seara,

Din data de 11.11.2014 m-am internat in spital. Am depus o cerere presedintelui de bloc prin care solicit scoaterea de pe lista de plata deoarece stau in spital 2 saptamani. Presedintele nu vrea sa imi i-a in considerare cererea.El spune ca vrea sa ii dau iesirea din spital si atunci imi accepta cererea.
Intrebarea mea este:presedintele blocului are dreptul sa-mi ceara asa ceva?
Eu stiu ca, cererea mea este suficienta.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:26, 6 Decembrie 2014
Eu am inteles asa: daca in Adunarea Generala se propune ca cei care solicita scoaterea de pe lista de plata, sa aduca dovezi pentru motivul cererii, si se supune la vot, si marea majoritatea voteaza in favoare, atunci presedintele poate solicita, pe langa cerere, si alte dovezi. Sper ca am inteles corect.

Multumesc
Este putin exces de zel din partea presedintelui, daca cineva se interneaza in spital nu o face din placere, dupa ce ca este cum este sistemul de sanatate, in care spaga este la loc de cinste, ne mai amaram si intre noi.
Traim in romania si asta ne ocupa tot timpul.
Fiecare poate avea dreptatea lui.
Poate ca in unele asociatii sunt probleme serioase cu numarul de persoane inregistrate la intretinere, poate cel care solicita scoaterea de la intretinere are un urma sa alte cazuri cand a solicitat acest lucru si in realitate a locuit in apartament mai mult de jumatate de luna, poate ca in acea asociatie cheltuielile pe numar de persoane sunt foarte mari (legal sau mai putin legal), poate...
Dar atat timp cat oamenii au incredere unuii in altii, ca intre vecini carora le poti lasa cheile de la apartament cand lipsesti de acasa, intre vecini care se ajuta..., nu ar trebui sa existe asemenea situatiii.
Apoi daca cheltuielile pe persoana sunt mici (la noi o persoana plateste 9-11 lei/luna), nu vad de ce sa se ajunga la asemenea situatii: nu piere nimeni pentru 10 lei intr-o luna daca acesti bani sunt platiti de proprieatrul ce sta totusi in apartament 15 zile si nici asociatia nu intra in faliment daca nu incaseaza cei 10 lei.
Asa cum spunea cineva "e mai mare daraua decat ocaua"
Cererea de scoatere de la intretinere este facuta pe propria raspundere: asadar ea trebuie luata in consideratie. Functioneaza prezumtia de buna credinta. El trebuie sa demonstreze ca solicitarea nu este reala.
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2014
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Ce inseamna pe propria raspundere?
Nici intr-un caz nu inseamna ca orice declara cineva pe propria raspundere este litera de lege, este adevarul absolut si nu are nimeni voie a se indoi.
Dimpotriva "pe propria raspundere" inseamna ca daca la o verificare, la sesizarea cuiva ori din oficiu, se constata ca realitatea este alta si nu corespundde cu cele declarate, cel ce a declarat va "raspunde" si va suporta consecintele.
Asa se intampla cand unii declara pe propria raspundere venitul sau numarul de persoane la primarie pentru a beneficia de ajutorul de caldura iar dupa ceva timp facandu-se verificari este pus la plata pentru ca realitatea este alta si nu cea declarata.
Asa ca in asociatie, proprietarul poate declara la asociatie zero persoane dar vecinii observa, vad, se intalnesc unii cu altii si pot sesiza ca acel apartament este locuit. Cei din conducerea asociatiei pot verifica, pot intreba proprietarul si pot afla ca acesta s-a razgandit ori ca nu a primit viza pentru SUA si-a uitat sa anunte la asociatie ca nu mai pleaca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea de la intretinere pe o perioada anume Elenapusa Elenapusa S-a impamantenit la acest bloc unde locuiesc, o familie formata din 4 persoane (dintre care 2 sunt batrani) sa scoata in fiecare luna ba pe unul ba pe altul ... (vezi toată discuția)
Scoaterea de la plata intretinerii LEONY2003 LEONY2003 Buna ziua Luna aceasta am fost internat in spital 17 zile. Va rog sa imi spuneti daca am dreptul sa cer administratiei sa ma scoata de la plata intretinerii ... (vezi toată discuția)
Persoane in plus fara cerere Elenapusa Elenapusa Doamna administrator a trecut la apartamentul meu un numar de 4 persoane, pe luna mai 2016, in contextul in care noi suntem 2. Abia din luna iunie 2016 vom fi ... (vezi toată discuția)