avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare salariu minim - act aditional sau decizie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare salariu minim - act aditional sau decizie colectiva ?

Buna dimineata !

Cum procedez in cazul modificarii salariului minim ? Intocmesc acte aditionale la contractele individuale de munca ale salariatilor ( asa am procedat pana acum , a fost in regula la controalele ITM-ului, insa ultima oara un salariat a refuzat sa semneze) .

Stiu ca exista si varianta intocmirii unei decizii colective cu toti salariatii aflati in situatia respectiva.

Doresc sa stiu ce varianta sa aplic.

Daca e vorba de o decizie colectiva, ce act atasez la dosarele de personal pentru a avea evidenta modificarii salariului ?

Cum se face decizia propriu-zisa ? Se enumera toti salariatii aflati in situatia modificarii salariului minim ? Trebuie sa semneze decizia colectiva ?

Multumesc anticipat pentru raspuns .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:56, 11 Aprilie 2016
1. Corect este intocmirea unei decizii colective de majorare a salariului, intrucat majorarea opereaza in virtutea legii si nu ca urmare a acordului comun dintre salariat si angajator.

La dosarul de personal depuneti o copie de pe decizia colectiva de majorare a salariului.

2. In decizie se vor mentiona toti salariatii care beneficiaza de aceasta majorare si la care se va atasa un tabel cu numele acestora pentru a semna de luare la cunostinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu de baza minim brut 2015 MadalynaAdina MadalynaAdina Buna ziua! Care e procedura cu aceasta marire a salariului minim? Se face act aditional pentru fiecare salariat in parte? Sau o decizie comuna a unitatii? ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu brut - salariati in cm Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna dimineata , In situatia in care exista salariati in concedii medicale , exemplu gravide cod 08 sau concedii fara plata , dar si salariati suspendati, ... (vezi toată discuția)
Act aditional miroslava miroslava Buna seara! Pe data de 31.12.2013, am intocmit o decizie colectiva de majorare a salariului minim la 850 lei, careia i- am dat un numar din registrul ... (vezi toată discuția)