avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Pensionare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Pensionare functionar public

Buna ziua,
Va rog sa-mi transmniteti punctul dvs. de vedere referitor la urmatoarea situatie
La data de 15 mai 2016 doamna contabil , inspector superior,Clasa I , functionar public de executie in cadrul comp. financiar contabil din aparatul de specialitate al primarului comunei , implineste varsta standart de pensionare pentru limita de varsta. In aceste conditii raportul de serviciu inceteaza de drept.
Intrebare : Exista posibilitatea prelungirii raportului de serviciu si care este temeiul legal in acest sens ,intrucat functionarul public doreste sa mai ramana in functie,iar prezenta acestuia ar fi necesara pena la organizarea concursului pentru ocuparea functiei ce se vacanteaza.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:13, 11 Aprilie 2016
Raportul de serviciu nu mai poate fi prelungit.


Pentru a redeveni din nou incadrata in cadrul aceleeasi institutii, dna respectiva va trebuie sa participe la concursul/examenul organizat in vederea ocuparii postului respective.
Postul ocupat a devenit vacant la data inectarii de drept a raportului de serviciu.

Art. 30 C.mun.
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O femeie,functinar public vrea sa depuna dosarul de pensionare ... Elena Micu Elena Micu O femeie,functinar public vrea sa depuna dosarul de pensionare si doreste sa i se prelungeasca raportul de serviciu inca 3 ani pana la implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)
Functionar public angajat pe perioada determinata alexandra_g alexandra_g Poate fi un functionar public care este angajat pe perioada determinata [u] transferat [/u] pe un alt post vacant (titularul acestui post vacant avand ... (vezi toată discuția)
Reangajarea unui functionar public nadeTA nadeTA Buna! Am fost functionar public si in 2010 am fost disponibilizata ,acum se fac reangajari, va rog sa imi spuneti cum se poate proceda la reincadrarea mea in ... (vezi toată discuția)