As dori o parere in legatura cu o situatie ivita la mine in bloc.
Un vecin a dorit sa isi extinda holul insa nu a primit aprobarea tuturor vecinilor. In consecinta, acesta a depus nenumarate sesisari la Politia Locala privind vecinii care facusera deja astfel de lucrari. In cutia postala a primit si socrul meu o instiintare de la Politia Locala, cum ca au constatat ca s-au efectuat lucrari fara autorizatie de construire, conform legii 50/1991. Instiintarea a fost emisa pe numele socrului, care a decedat recent. Eu m-am prezentat sa le explic ca lucrarea de constructie este defapt doar o usa, ca usa a fost montata acum 10 ani si ca socrul, pe numele caruia a fost emisa instiintarea, a decedat. Inspectorul de la Politia Locala mi-a explicat ca in acest caz nu este vorba despre prescrierea deptului de a constata, ca si usa este considerata lucrare de constructie si ca nu conteaza ca socrul a decedat.
Intrebarea mea este, mai are valabilitate instiintarea si nota de control avand in vedere ca Beneficiarul, adica socrul meu, este decedat?
Deasemenea, conform articolului 31 a legii 50/1991, ei nu au dreptul de a constata contraventia si de a aplica amenzi daca au trecut mai mult de 2 ani de la executarea lucrarii. Ar fi fost suficient sa intrebe vecinii, caci majoritatea au facut acelasi tip de lucrare, au mutat usa, acum multi ani buni. Martori sunt destui. Care alta interpretare poate avea legea 50/1991 articolul 26 si 31?
Puneti problema in mod gresit
Chiar daca socrul dv a decedat,dv sunteti mostenitor,dv locuiti in apartamnetul unde s-a executat modificarea fara obtinerea formalitatilor legale
Totusi ,studiati atent L nr 50/1991 care prevede concret ca nu se mai pot aplica sanctiuni pentru lucrari executate in urma cu 2 ani
Prima chestiune este legata mai mult de nota de control emisa de Politia Locala. Eu am fost trecut eu ca beneficiar, desi nici nu figurez ca proprietar sau ca locatar la acea adresa. In plus, in nota de control sunt indicate constructii care nu s-au efectuat. In cazul meu este vorba despre montarea unei usi si ocuparea unei suprafete de hol.
In privinta prescrierii dreptului de a constata contraventia si de a aplica amenzi inca nu-mi este clar. Se aplica amenda in cazul meu, sau nu? Cert este ca nu pot intabula acel spatiu fara avizele corespunzatoare. Am inceput procedurile de avizare, insa dureaza, iar termenul oferit de Politia Locala este prea scurt.
Voi incerca sa cer clarificari si de la Politia Locala.