Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta contestarii unei amenzi la regimul constructiilor.
Speta e urmatoarea: in anul 2008 am construit un imobil- casa la curte pe un teren ce imi apartine in jud. Ilfov. Constructia a fost realizata cu toate formele legale: proiecte, certificat urbanism, autorizatie constructie( pt casa, imprejmuire gard, fosa septica, etc), receptia lucrarii.
Dupa finalizarea constructiei, in anul 2010 am cumparat un garaj tip prefabricat pe care l-am asezat pe terenul meu, mai exact partial pe fosa pe care am construit-o pe toate laturile din beton armat. Acel garaj a ramas in pozitia initiala pana in prezent, este mobil, adica poate fi mutat oricand in alta pozitie cu ajutorul unei macarale si nu are fundatie proprie. Este asezat pe placa fosei septice. In luna oct.2018, urmare a unei petitii formulate de un vecin, am fost sanctionat contraventional conf legii 51/1990 art. 26 alin 1 lit a cu amenda de 1000 lei pe care am primit-o azi prin posta. In pvcc este mentionat doar ca "in urma controlui din 12.10.2018 s-a constatat ca am construit un garaj fara autorizatie". Nu este mentionata data savarsirii faptei ci doar data constatarii acesteia, anume 12.10.2018. La rubrica adresa imobilului este mentionata o alta adresa decat cea unde figureaza imobilul meu, respectiv adresa altor vecini. Adica am construit garajul la adresa postala a vecinilor mei si nu cea unde figureaza imobilul meu. Deasemenea, la rubrica domiciliul contravenientului este mentionata aceeasi adresa gresita.
Am sanse de castig la o eventuala contestatie invocand ca motiv prescriptia? Aveam obligatia sa obtin autorizatie de constructie pt amplasarea acelui garaj?
Multumesc.
Recomand sa faceti contestatie in cel mai scurt timp posibil. Adresa eronata.
Pentru acel "garaj" mobil, nu aveti nevoie de autorizatie de construire. Maine o puteti lua si o mutati in gradina.
Eronat ! Autorizatiile se emit pentru executare lucrari prevazute la art 1 si art 3 din Legea 50 /91 sigurele exceptate fiind lucrarile de la art.11 ae aceleiasi legi . Deci nu se autorizează construcții ci se autorizează EXECUTARE LUCRARI de : construire, reconstruire, modificare , amplasare si amenajări , mobilier urban daca este ancorat de sol ...etc Garajul dvs. este o construcție modulara / prefabricată dar este tot construcție si nu se poate AMPLASA fără autorizație de construire care se emite cu respectarea reglementarilor URBANISTICE din PUG ; Prin vicii de forma puteti anula PV contraventie dar pe fond va trebuie oricum autorizație pentru a menține garajul altfel acesta este supus măsurii desființării ce poate fi dispusă de instanta la solicitarea autorității publice locale .
Pardon! Ce fel de lucrări? Lucrări scrise de la Bac sau lucrări „de construcții”?
După interpretarea de mai sus, mă mir că nu s-au dat (încă) amenzi și pentru lipsa autorizației dăăă „construire” pentru lucrarea ... de doctorat. Sau pentru te miri ce altfel de lucrare - cuvânt care, în limba română, are oreșcari înțelesuri încâpând cu: 1. Efort fizic sau intelectual depus cu scopul de a realiza ceva.
Păi, nici efortul depus în vederea executării... lucrărilor preliminare facerii copiilor nu se regăște printre excepțiile prev. de art. 11 din Legea de mai sus. Ce ne facem!?
Iertare. Imi face o deosebită plăcere să reduc la absurdul ... absurdului.
Legea 50/1991 se numește Lege pentru executarea lucărilor de construcții.
Capitolul I are titlul marginal „Autorizarea executării lucrărilor de contrucții”.
Dacă facem abstracție de oareșce cuvinte din lege și le alegem doar pe-alea care ne convin, atunci...
Rețineți vă rog că nu m-am pronunțat în niciun fel cu privire la situația/garajul din speță.