avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... apel-cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

apel-cheltuieli de judecata

buna ziua,

insanta dejudecataa admiscererea de intoarcere a executarii silite,fara sa mentioneze si de cheltuielile de judecata(taxa timbru) sustinand ca acestea nu au fost dovedite. dar aceasta cerinta a fost indeplinita. Acum, ca si procedura imediat urmatoarea, pentru depunerea apelului (asa se solicita) mai trebuie achitata o alta taxa aferenta ? multumesc
Cel mai recent răspuns: andreya1202 , utilizator 20:33, 11 Aprilie 2016
Da, se achita o alta taxa judiciara de timbru pentru calea te atac.
ok. din ce vad in OUG80//2013, taxa de timbru in apel impotriva hot judecatoresti este 50% din taxa de timbru datorata la suma contestata. Stiu ca poti depunde cererea si fara a plati taxa dinainte, tocmai ca instanta mentioneaza cuantumul exact, ulterior.
La solicitarea instantei de a depune in termenul prevazut, taxa de timbru, pot solicita prin aceeasi adresa si restituirea acestor cheltuieli de judecata? ma refer ca si moment al procedurii.
multumesc
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2016
andreya1202, utilizator
Da, puteti solicita plata cheltuielilor de judecata pana la inchiderea dezbaterilor.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa de timbru si intoarcerea executarii Augusta_68 Augusta_68 A fost admisa contestatia la executare si anularea tuturor actelor de executare silita de la dosarul de executare. Am legalizat sentinta. Pot sa fac o cerere ... (vezi toată discuția)
Ce taxe judiciare de timbru se restituie? wap54 wap54 Am citit OUG 80/2013 si nu am gasit ca taxa judiciara de timbru ocazionata de cererea de intoarcere la executare silita s-ar recupera. Ma puteti ajuta, se ... (vezi toată discuția)
Materie: litigii cu profesioniştii obiect: contestaţie la executare enachemarinalin enachemarinalin Buna ziua , Am facut contestatie la executare impotriva unei firme de colectare debite . Am doua dosare pe care consider le-am castigat. Solutiile au fost ... (vezi toată discuția)