avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită restituire taxa de timbru si intoarcerea executarii
Discuție deschisă în Executare silită

restituire taxa de timbru si intoarcerea executarii

A fost admisa contestatia la executare si anularea tuturor actelor de executare silita de la dosarul de executare. Am legalizat sentinta. Pot sa fac o cerere unica cu 2 capete de cerere - 1) restituire taxa de timbru si 2) intoarcerea executarii, sau trebuie sa fac 2 cereri?

Taxa de timbru in acest caz, care este?
Cel mai recent răspuns: Augusta_68 , utilizator 14:12, 29 Ianuarie 2020
Buna ziua,
Puteti face o singura cerere in masura in care nu ati solicitat plata cheltuielilor de judecata in cadrul contestatiei la executare. Taxa de timbru este in cuantumul pe care l-ati platit, trebuie sa verificati chitanta din dosarul contestatiei la executare.
In actiune am solicita cheltuieli de judecata dar prin sentinta au spus ca taxa de timbru(OUG80/2013, art 45, litf.) se face cerere dupa sentinta ramasa definitiva. Vrem sa cerem intoarcerea executarii - au facut popriri, iar odata cu intorcerea executarii vreu sa cer si restituirea taxei de timbru. Deci pot sa le comasez intr -o singura cerere. Taxa la intaorcere ma incadrez la50 de lei... pentru capatul de cerere referitor la prima taxa de timbru mai este alta taxa? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Materie: litigii cu profesioniştii obiect: contestaţie la executare enachemarinalin enachemarinalin Buna ziua , Am facut contestatie la executare impotriva unei firme de colectare debite . Am doua dosare pe care consider le-am castigat. Solutiile au fost ... (vezi toată discuția)
Admiterea contestatiei la executare e executorie? stelarman20001 stelarman20001 avem urmatoarea situatie. instanta de fond admite contestatia la executare si declara nule toate actele de executare dar nu trece in dispozitiv ca este ... (vezi toată discuția)
Apel-cheltuieli de judecata andreya1202 andreya1202 buna ziua, insanta dejudecataa admiscererea de intoarcere a executarii silite,fara sa mentioneze si de cheltuielile de judecata(taxa timbru) sustinand ca ... (vezi toată discuția)