avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nepoti nascuti in SUA, iesire din Romania cu bunicii
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nepoti nascuti in SUA, iesire din Romania cu bunicii

Nepotii nascuti in SUA vin in vacanta in Romania . Sunt adusi de parintii lor care sunt romani si lucreaza acolo. Bunicii trebuie sa-i duca in toamna inapoi. Ce acte sunt necesare la granita , in aeroport. Copii au certificate si pasapoarte americane. Parintii pot face procura pentru bunici in Romania , la notar ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:03, 11 Aprilie 2016
Pentru ca amandoi parintii sunt cetateni romani, ca sa nu aveti niciun fel de surprize ar trebui sa mearga la notar cand sunt aici si sa dea declaratiile acord. Nu se stie peste ce dati la frontiera, sunt copii de cetateni romani deci ei sunt si cetateni romani chiar daca nu au si certificate de nastere romanesti.

Cine va fi trecut pe declaratia acord ca insotitor (unul dintre bunici, nu e nevoie sa fie amandoi) va trebui sa aiba si un extras de cazier judiciar - nu e complicat, il obtineti de la Serviciul Caziere al politiei de care apartineti:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua sora mea s-a casatorit in anul 1996 in usa ,ambii soti ... mariazinveliu mariazinveliu Buna ziua Sora mea s-a casatorit in anul 1996 in USA ,ambii soti sunt cetateni romani, din pacate la acea vreme nu si-au inregistrat casatoria la starea ... (vezi toată discuția)
Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)
Acord calatorie minor din strainatate in romania fadgyas fadgyas Buna ziua. Am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati cat mai repede cu un raspuns sigur si corect.Traim in Belgia in relatie de concubilitate impreuna cu ... (vezi toată discuția)