avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Problema taxe si impozite locale pt locuinta mixta
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Problema taxe si impozite locale pt locuinta mixta

Buna ziua!Va rog frumos dati-mi si mie o idee despre ce as putea sa fac.Detin o firma,un I.I. pe numele meu din 2011.L-am deschis insa nu am lucrat deloc pe el si din decembrie 2011 este suspendata aceasta firma,inclusiv in prezent.Sediul social il am in apartamentul parintilor mei,fiind stabilit printr-un contract de comodat,pe 15m patrati.Parintii mei au platit impozitul pe apartament,nestiind de aceasta lege.Am fost la cei de la Taxe si impozite locale,le-am explicat faptul ca detin o firma cu sediul social in apartamentul parintilor mei si mi s-a spus ca trebuie sa completez un formular si sa duc o factura de utilitati din 2015,copii dupa C.I.-urile parintilor,copie dupa CUI-ul firmei si dupa contractul de comodat.Problema e ca am facut aceste copii si cand m-am prezentat la ghiseu cu ele mi s-a spus ca daca imi vor opri copia de pe contractul de comodat va trebui sa chem un evaluator si abia apoi sa-mi recalculeze taxele sau sa duc un certificat constatator eliberat de Finante din care sa rezulte ca nu desfasor activitati comerciale si ca firma este suspendata,scapand astfel de obligatia de a mai chema un evaluator.Ideea e ca,ma credeti sau nu,sunt total confuz.Eu stiam ca cei care detin firme "de apartament" si nu desfasoara activitati comerciale nu vor plati impozite marite.Se poate sa-mi spuneti si mie ce acte ar trebui sa prezint celor de la Taxe si Impozite Locale?Caci se pare ca nici macar cei de la ghiseu nu stiu exact ce acte ar trebui sa duc mai exact.Si eventual imi puteti spune daca voi platii in plus sau nu la impozit?Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 07:52, 12 Aprilie 2016
Piticu_Slv a scris:

Eu stiam ca cei care detin firme "de apartament" si nu desfasoara activitati comerciale nu vor plati impozite marite.

Asa este, aveti dreptate, cei care detin firme "de apartament" si nu desfasoara activitati comerciale nu vor plati impozite marite, insa trebuie sa depuna o declaratie in care sa specifice acest fapt, ca nu desfasoara activitati si nu deduc cheltuielile cu utilitatile pe firma.
Termenul de depunere al declaratiei s-a marit pana la 30 mai, deci sunteti in termen.
Va multumesc pentru raspunsul dvs.!Faptul ca trebuie sa depun acea declaratie am inteles-o,problema e ca la ghiseu,doamna de acolo mi-a spus scurt "Nu se ia in considerare doar declaratia pe propria raspundere,ci trebuie sa veniti cu un act doveditor ca nu desfasurati activitati economice".Am insistat cu intrebarea "Ce anume acte doveditoare trebuie sa aduc?" si mi s-a dat ca raspuns "Aduceti un certificat constatator de la Finante,poate merge asa,dar nu stiu...vedem.Dvs. nu puteti demonstra doar prin declaratie pe proprie raspundere ca nu desfasurati activitati".Problema e ca,din cate vad nimeni din Autoritatile Locale nu stie exact ce acte imi trebuiesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2016
Piticu_Slv, utilizator
Piticu_Slv a scris:

Problema e ca,din cate vad nimeni din Autoritatile Locale nu stie exact ce acte imi trebuiesc.

Este adevarat, caci legea-i tampita, in sensul ca-i neclara, opaca, lasa loc la interpretari si s-a modificat de trei ori in doua luni, fapt pentru care atat functionarii de la ghiseu, cat si populatia sunt bulversati si nu stiu cum sa o aplice, pentru ca stupizii care, din scaunele lor, au creat legea, nu au contact cu realitatea si de aici consecintele pe care le simtiti si dvs.
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2016
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma fără activitate la sediul social silviub1234 silviub1234 Bună ziua, sunt administratorul unei firme care are sediul social în apartamentul pe care îl dețin ca persoana fizica. La înființarea firmei mi s-a cerut ... (vezi toată discuția)
Sediu firma 2016 Newstraffic Newstraffic Buna ziua , detin o societate pe care momentan nu mai lucrez , am un contract de comodat pentru sediu intr-un apartament si doresc sa stiu daca se va mari ... (vezi toată discuția)
Firma in apartament prin contract de comodat impunere impozit andrugrasu andrugrasu Speta pt care doresc lamurire este in felulul urmator. Prin contract de comodat unei rude apropiate i-am permis in apartamentul propietate personala sa isi ... (vezi toată discuția)