avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

Buna ziua! Sunt pensionara din octombrie 2015 si am lucrat gr 1 zece ani, si gr 2 cinci ani.E adevarat ca pt acest lucru punctul de pensie e mai mare?Iar pt pensie suplimentara de 2%-3% cum trebuie sa procedez?Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:45, 12 Aprilie 2016
Atat pentru grupele superioare cat si pentru contributia la pensia suplimentara ati primit punctaj suplimentar odata cu deschiderea drepturilor.
Multumesc mult pentru raspuns,insa as dori sa stiu daca punctul de pensie are o valoare mai mare in cazul meu.
Valoarea punctului de pensie este de 871.7 lei si este valabila pentru toti pensionarii.
Pentru anii de grupa I ati primit 50% in plus la punctaj.
Pentru grupa II ati primit 25%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct pensie dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Am 33 de ani de munca cotizati , dintre care 6 de gr1 , 20 gr 2 si restul 7 fara grupa , toti in minerit .Comform L 155/2015 stiu ca trebuie sa am ... (vezi toată discuția)
Grupele de munca si calcularea (combinarea) anilor din grupe diferite pentru stabilirea vechimii la pensionare. VW2000 VW2000 Daca o persoana a lucrat un numar de.. 9 ani si 8luni in grupa 1 si.... 2 ani in grupa 2 , plus alti 20 de ani in conditii normale ,cum se ia in ... (vezi toată discuția)
Punctaj stagiu aferent grupe de munca viorelk viorelk Buna seara Prin OUG 100/2008 se acorda un punctaj stagiului aferent grupelor de munca: -0,50 gr. - pe an I/conditii speciale, -0,25 pe an - gr II/ cond ... (vezi toată discuția)