avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Redeschidere proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Redeschidere proces penal

Buna,
Un prieten de al meu este arestat de aprox 4 ani ptr infractiunea de talharie,iar pe 22 are instanta ptr redeschidere proces penal.
care ar fi motivul ptr care se redeschide procesul dupa atata timp?
se poate face schimbarea incadrarii in aceasta situatie?
Mersi,
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:46, 11 Aprilie 2016
O persoana condamnata poate solicita redeschiderea procesului penal, in cazul in care a fost judecata in lipsa.
Buna,
el nu a solicitat acest lucru si nici nu a fost judecat in lipsa.
In fapta au fost 2 peroane ,e posibil sa fi cerut cealalta persoana?
El apare ca intimat.

Mersi,
Buna seara,
Din cererea de redeschidere a dosarului trebuie sa rezulte motivul acesteia.
Presupun ca cererea a fost facuta de un avocat care a motivat-o atat in fapt cat si in drept.
Daca cererea nu-i facuita de avocat sau nu aveti avocat care sa va reprezinte interesele in instanta va fi destul de greu sa o faceti dumneavoastra.
Nu stiu sa va dau mai multe detalii.
Cert este ca prietenul asta al meu nu stie de ce i s-a redeschis procesul, la cererea cu...etc.
Nici avocat nu are..
In 22.04. va afla..
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2016
burteaionelia, utilizator
Ar fi bine sa angajati avocat care sa afle despre ce-i vorba si sa va ajute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infundat de infractori ralucka ralucka buna ziua!sotul meu a facut acum multi ani un credit la o banca cu ajutorul unor cunostinte care i-au procurat carte de munca falsa!!!astia erau o intreaga ... (vezi toată discuția)
Inculpat, pedeapsa definitiva - condamnare, cale de atac? ralucka ralucka Un cunoscut de-al meu a avut un proces in care era inculpat,dar nu s-a prezentat!!!la recurs,era intimat,dar nu s-a prezentat nici la acela si acum are de ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma: urmarit general (talharie) Alex26 Alex26 Daca am un prieten si e urmarit general ptr un mandat de talharie care nu a comiso dar nu a fost prezent la nici un proces si acuma vrea sa mearga in tara se ... (vezi toată discuția)