Un magazin non stop si /sau bar-restaurant
aflat in imediata proximitate a unui bloc de locuit ( 7-10 m) pe domeniul public .
Are nevoie de acordul locatarilor direct afectati pt a obtine autorizatie de functionare?
Unde se poate ataca acesta autorizatie temporara daca activitatea deranjeaza ordinea si linistea publica?
In vederea obtinerii autorizatiei de functionare aveti nevoie avizul comitetului executiv al asociatiei si de acordul locatarilor direct afectati, respectiv locatarii pe plan orizontal si vertical al imobilului(sus, jos, stanga, dreapta)-tabel nominal cu CI serie / nr / CNP/ semnaturile locatarilor, numele si semnatura presedintelui asociatiei, stampila asociatiei, data pe anul in curs si specificarea orarului de functionare. Toate acestea se obtin de la locatarii imobilului in care se afla spatiul.
De retinut ca acordul locatarilor sus mentionati este necesar si pentru ancorarea reclamelor de pereti, etc.
Va multumesc pt. raspuns dar magazinul respectiv nu se afla in bloc , ci dupa cum am scris, in imediata proximitate ( 7-10 m ).
In acesta situatie raspunsul dvs. este acelasi si pe la art. de lege se bazeaza?
Multumesc
Daca nu este situat intr-un bloc, in principiu nu este necesar, insa acest aspect depinde de activitatea pe care o derulati si de programul de functionare, astfel: daca activitatea este de natura sa produca un disconfort fonic aveti nevoie de acordul asociatiei de proprietari a imobilului din vecintate. Daca activitatea nu are un potential de disconfort fonic iar programul este pana in orele 22.00, nu este necesar acordul. Daca vorbim de un program de noapte, dupa orele 22.00, trebuie sa solicitati si sa obtineti acordul asociatiei. Aceste reglementari sunt adoptate prin HCL iar sfatul meu este sa solicitati relatii politiei locale si primariei. Sper ca v-am lamurit. Mult succes!
Daca deranjeaza ordinea publica, nu e vorba de acord, ci de plangere. Faceti plangere si/sau chemsati politia, nu cunosc in ce constau aceste deranjari.
Pentru a putea functiona noaptea si pe acest segment de activitate are nevoie de acord in vederea emiterii autorizatiei de functionare. In mod sigur, isi deruleaza activitatea fara aceasta autorizatie iar cum corect s-a punctat, aveti toata libertatea de a formula plangere.Daca are autorizatie si a fost obtinuta fara acord, se poate solicita retragerea ei.