avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de vanzare-cumparare sau act la notar e suficient?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de vanzare-cumparare sau act la notar e suficient?

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema.

Am cumparat o masina de la parintii mei, dar doar le-am dat banii pe ea, ramanand sa facem actele ulterior. Noi acum plecam din tara, am inteles ca trebuie sa facem o imputernicire la notar, masina fiind inca pe numele mamei.

Avand mai multi frati (ei stiu ca am dat banii pe masina, au fost de fata), vreau sa ma asigur ca totul e scris, insa nu avem timp de procedura pentru vanzare cumparare etc.
Putem sa facem la notar, cand mergem pt imputernicire, un act prin care sa se stie clar ca orice s-ar intampla, masina e a mea?

Stiu ca suna ciudat, pt ca sunt fratii mei, dar nu se stie niciodata :)
Multumesc anticipat pentru rabdare!
gams a scris:

Putem sa facem la notar, cand mergem pt imputernicire, un act prin care sa se stie clar ca orice s-ar intampla, masina e a mea?

Stiu ca suna ciudat, pt ca sunt fratii mei, dar nu se stie niciodata :)
Multumesc anticipat pentru rabdare!

La ce vă referiți când afirmați: "orice s-ar întâmpla"?
Dacă vreți ca mașina să fie a dvs, trebuie să faceți contractul de vânzare-cumpărare.
Fără contract sunteți chiriaș al mașinii, NU PROPRIETAR.
Altă garanție sigură decât contract vânzare-cumpărare nu există.
La notar se incheie acte juridice cu privire la bunuri imobile.

Masina nu este un bun imobil.

Pentru aceasta trebuie doar sa mergeti impreuna cu parintii dvs. la Administratia Financiara si la Politie pentru ca aceasta sa fie inregistrata si inmatriculata pe numele dvs.
E necesar un certificat fiscal scos de parinti si 10 minute in care sa semnati un contract de vanzare, atat. Apoi veti trimite copii ale actelor si la politie. Puteti folosi posta pentru asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teapa vanzare auto mariusionut23 mariusionut23 buna ziua!recent am decis sa imi vand masina catre un \\"samsar\\" care din ce vad incearca sa ma tepuiasca.problema sta in felul urmator:am facut un act de ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism pmarian1980 pmarian1980 Salut. Vreau sa aflu si eu un raspuns cat mai sigur pt urmatoarea situatie: cumpar de la un amic o masina , fac actul de vz-cumparare , dar vreau ca masina sa ... (vezi toată discuția)
Programul rabla 2013 - proprietar diferit de persoana din talonul masinii angel_3ro angel_3ro Buna ziua tuturor! Ma ajutati cu un sfat? O sa cumpar o masina prin rabla 2013, stiu ca inca nu s-a stabilit nimic dar vroiam sa va intreb daca stiti din ... (vezi toată discuția)