avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatia unui perete afectat de infiltratiile terasei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatia unui perete afectat de infiltratiile terasei blocului

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine in urmatorul caz. Fac parte dintr-o asociatie de proprietari si locuiesc la ultimul etaj al unui bloc din Bucuresti. In urma unor probleme cu terasa blocului au aparut infiltratii pe peretele din interioul casei (perete comun cu vecinii) si pe tavan. In urma sesizarii mele, asociatia a reparat problema de la terasa. Acum intrebarea mea este cine plateste reparatia peretelui (afectat cam pe 50% din suprafata totala) si a tavanului (afectat cam pe 10 % din suprafata totala)? Dupa cum banuiti, presedintele asociatiei nu este de acord cu plata reparatiei daunei spunandu-mi ca este peretele din casa mea, deci proprietatea mea, neluand in seama ca peretele mi-a fost afectat de problema terasei comune. Va rog sa ma ajutati si cu legea care indica cine trebuie sa suporte plata reparatiei.
Va multumesc anticipat si va doresc o saptamana buna.
Teo
Cel mai recent răspuns: infosystems4u , utilizator 14:25, 15 Aprilie 2016
L nr 230/2007 Art. 14
Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala

Daca aveati asigurarea locuintei care sa contina si astfel de situatii aveati dreptul sa solicitati asiguratorului sa deschida dosar de dauna,sa va acopere prejudiciul suferit,urmand ca prin actiune in regres,asiguratorul sa recupereze prejudiciul de la asociatia de proprietari
Si de aici nu se intelege ca este direct obligatia asociatiei de proprietari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu cu asociatia de proprietari ralucucinis ralucucinis Buna ziua! Voiam sa intreb daca este posibil sa introdc o actiune pentru repararea pagubelor produse in locuinta ca urmare a nerepararii acoperisului de catre ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea situatie: sunt proprietarul unui apartament ... RaduB123 RaduB123 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: sunt proprietarul unui apartament aflat la etajul 8 intr-un bloc de 10 etaje. Ultimele 2 etaje sunt etaje retrase si au ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari Nevrie Nevrie Poate aici voi gasi ajutor. In cursul lunii august 2016 am sesizat printr-un email Asociatia de proprietari in speta administratia si presedintele blocului in ... (vezi toată discuția)