avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum si de unde recuperez o carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum si de unde recuperez o carte de munca

Ma intereseaza cum pot obtine si de unde cartea de munca sau o copie a cartii de munca a fratelui meu care a plecat din tara legal, prin casatorie in 1983.Fratele meu a decedat si cumnata mea are nevoie de datele din cartea de munca.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:14, 20 Aprilie 2016
De la Inspectoratul Teritorial de Muncă, unde se depozitază cărțile de muncă nepredate!
multumesc
Carnetele de munca, in perioada de care amintiti (1983) nu se predau la ITM ci ramaneau in arhiva firmei la care a lucrat ultima data, inainte de plecarea din tara. Astfel de documente au termen de pastrare 50 de ani.
Trebuie sa stiti firma la care a lucrat ultima data si sa va adresati acesteia. Daca intre timp firma a disparut/ si-a schimbat proprietarul trebuie sa aflati numele noii firme care avea obligatia sa preia si arhiva. Arhiva putea fi preluata si de o firma specializata in depozitare arhiva.
Daca firma a falimentat, arhiva se poate gasi la Arhivele nationale judetene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca!!!! laryssa laryssa Un angajat de-al nostru a lucrat prin 95 la o firma trei ani de zile. Problema este ca societatea a dat faliment si angajatul ar dorii ca pe cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca silviadumitrescu silviadumitrescu buna ziua, as dori sa stiu cum sa procedez in situatia urmatoare: la firma unde am lucrat nu mi s-a incheiat contractul de munca si cartea de munca a ramas la ... (vezi toată discuția)
Carte de munca andrei20041 andrei20041 Bunaziua.Problema mea este urmatoarea.Pana in 1998 am lucrat la o firma de stat .Apoi am plecat la alta firma si am lucrat cateva luni.Dupa aceasta perioada nu ... (vezi toată discuția)