Ma intereseaza cum pot obtine si de unde cartea de munca sau o copie a cartii de munca a fratelui meu care a plecat din tara legal, prin casatorie in 1983.Fratele meu a decedat si cumnata mea are nevoie de datele din cartea de munca.
Carnetele de munca, in perioada de care amintiti (1983) nu se predau la ITM ci ramaneau in arhiva firmei la care a lucrat ultima data, inainte de plecarea din tara. Astfel de documente au termen de pastrare 50 de ani.
Trebuie sa stiti firma la care a lucrat ultima data si sa va adresati acesteia. Daca intre timp firma a disparut/ si-a schimbat proprietarul trebuie sa aflati numele noii firme care avea obligatia sa preia si arhiva. Arhiva putea fi preluata si de o firma specializata in depozitare arhiva.
Daca firma a falimentat, arhiva se poate gasi la Arhivele nationale judetene.
Carte de munca!!!!
laryssa
Un angajat de-al nostru a lucrat prin 95 la o firma trei ani de zile. Problema este ca societatea a dat faliment si angajatul ar dorii ca pe cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Carte de munca
andrei20041
Bunaziua.Problema mea este urmatoarea.Pana in 1998 am lucrat la o firma de stat .Apoi am plecat la alta firma si am lucrat cateva luni.Dupa aceasta perioada nu ... (vezi toată discuția)