avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu Banc Post
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu Banc Post

Buna ziua,
Am urmatoarea problema si nu prea stiu cum sa-i dau de cap....
Am un credit de nevoi personale cu ipoteca la Banc Post.In fiecare an trebuie sa fac o asigurare a imobilului in favoare bancii si in fiecare an patesc acelasi lucru.Adica :fac noua polita de asigurea in continuarea celeilalte (inclusiv PAD-ul) si o depun la orice sucursala Banc Post.De obicei fac o copie pe care imi trec cei de la Banc Post "inregistrat/oprit originalul la data de...".Si in fiecare an cu toate ca depun asigurarea la ei,incep sa-mi opreasca bani din cont pentru asigurare.Daca nu las bani in cont incep cu scrisori,telefoane,SMS-uri prin care mi se aduce la cunostinta ca sunt restatnt cu nu stiu ce suma.
Binenteles prima data m-am adresat doamnei de la agentia unde am depus asigurarea si aceasta mi-a aratat ca asigurarea figureaza in sistem dar ca nu a fost "inca procesata" in centrala!
La telefoanele Banc Post -ului mi se spune ca o sa se investigheze problema,dar de la inceputul lunii februarie pana acum nu s-a facut nimic.
Am depus si la ANPC toate actele si la fel mi-au spus ca o sa investigheze si ei problema si ca o sa primesc un raspuns.Binenteles ca in aproape o luna de cand am depus sesizarea raspunsul nu a venit!
Si in anii trecuti am patit la fel dar in maxim o luna situatia s-a remediat.Acum vad ca nesimtirea persista!Probabil vor sa ma determine sa fac asigurarea la firma lor (EFG) la un pret triplu.
Intrebarea mea e ce pot face impotriva nesimtitilor astia???Eu as vrea sa ii dau in judecata pentru hartuire dar nu cunosc nici un avocat si nici nu am timp de umblat!
Daca ma poate ajuta cineva cu un sfat ii multumesc anticipat!O zi buna!
In opinia mea,nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de hartuire, prevazuta de art.208 NCP,reveniti in scris la ANPC.
Ati incercat cu o adresa scrisa in care sa semnalati problema, sa cereti stornarea sumelor retinute necuvenit si la care sa anexati polita si dovada platii primei? eventual depusa la Centrala BancPost...
danpopescu2011 ,

Aveti dreptate,DAR,cand suni in fiecare saptamana de 2 ori,trimiti SMS la fel pe toate nr (ma refer aici la nr meu si cel al sotiei) si mai trimiti si adrese acasa prin posta,cum se numeste asta???Nu hartuire??Si toate astea se intampla din cauza angajatilor Banc Post!

Adresa scrisa nu am facut pentru ca asigurarile au fost depuse la ei la agentie cu stampila de primire!!!In schimb am trimis mail la toate adresele care le-am gasit ale Banc Post in care am atasat toate documentele.

Astazi a fost sunata sotia de catre o angaja a Banc Post ,in speta de angajata care mi-a preluat de prima data polita si i-a comunicat ca situatia se va remedia si ca mailul (cu toate ca au fost mai multe) dat de ea s-a "pierdut" (si exact asa s-a exprimat) si cei de la biroul lor de asigurari nu au putut procesa datele.
Dar a fost rugata sotia sa plateasca totusi suma restanta ca sa nu intre la biroul de datornici si ca apoi acea suma ii va fi restituita!!!!!Binenteles ca nu o sa platesc nimic!Abia astept sa vad daca se intampla asta!
In continuare vreau sa vad si ce solutie va da ANPC-ul!!!
Oricum multumesc pentru raspunsuri!

[ nu mai postati mesaje consecutive si incercati fara atacuri la persoana]


Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2016
gi-jane2, moderator
Dacă problema nu se rezolvă, faceți o notificare prin care să îi somați să vă restituie sumele încasate fără drept. În caz de refuz a restituirii puteți să îi acționați în judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu site-ul x, banii luati, produsul nelivrat teodora81 teodora81 Buna ziua, am nevoie de un raspuns la o problema legata de un site din Romania, de unde am achizitionat un voucher de reducere pentru un brad complet utilat ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a raspunde la telefon creditorului (ifn) Dragos1109 Dragos1109 Buna ziua, Am un contract de creditare la o institutie IFN. Ma straduiesc din ianuarie 2015 sa aduc un contract pe linia normala contractuala (am avut o ... (vezi toată discuția)
Accidental in biroul de credit Vigilante Vigilante Buna ziua, In 2005 am facut in credit la banca Unicredit de vreo 1500 de euro. Am paltit ratele lunar la timp intotdeauna far intarzieri. In 2006, am ... (vezi toată discuția)