avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Obligatia de a raspunde la telefon creditorului (IFN)
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Obligatia de a raspunde la telefon creditorului (IFN)

Buna ziua,

Am un contract de creditare la o institutie IFN. Ma straduiesc din ianuarie 2015 sa aduc un contract pe linia normala contractuala (am avut o intarziere la plata). De fiecare data cand ma suna un angajat de la acest IFN imi comunica alta suma de plata si mi se spune ca asta e valoarea ca sa revin la normal cu rata fixa. Dar dupa ce platesc valoarea la data la care imi spun ei, revine altcineva si imi spune alta suma, chiar si dupa 2-3 zile.
Le-am facut si cerere scrisa cu neclaritatile asupra sumelor, sa imi explice exact ce am platit pana acum, cate rate, cata penalizare, cata dobanda...etc, ce pot face sa revin la rata fixa...Nu primesc decat telefoane de genul .."mergeti dvs si platiti suma x pana la data y si intrati in normal". Avand in vedere ca nu mi-au raspuns la cererile mele repetate la ultimul convorbire telefonica le-am explicat ca nu mai vreau sa vb cu ei la telefon si ca tot ce au de comunicat sa o faca in scris. Si pt ca nu imi justifica nimeni ce anume am achitat cu banii platiti pana acum le-am spus ca nu mai platesc pana cand nu-mi raspund la cererile facute.

Parca vorbesc la pereti, nimeni nu-mi raspunde, nu-mi ofera o explicatie....
Intrebarea este daca cumva sunt obligat sa raspund la telefoanele lor zilnice si repetate. Eu vreau sa imi spuna in scris ce au de spus pt ca vreau sa am negru pe alb ce-mi cer ei, fiind de fiecare data alta suma de plata.

Multumesc!
Buna ziua,

Normal ar fi sa vi se justifice si in scris suma. Ca sa nu platiti penalitati pe care de fapt nu le datorati. Mergeti la sediul lor si faceti un acord scris cu suma totala si esalonarea ei.

Succes,
Asa spuneam si eu ca ar fi normal, dar ei nu vor sub nici o forma asta si nu inteleg de ce...Nu-mi spun deloc nici macar telephonic pe ce am dat banii astia.Tot imi dau e-mail de confirmare a primirii solicitarilor mele si ca o sa-mi raspunda la ele. Si atat. In schimb telefoane atat de multe pt datoria de luna trecuta incat am inceput sa cred ca isi bat joc de mine. Eu nu am mai vazut asa ceva, sa vrei sa platesti si sa platesti cat iti cer la data specificata apoi sa se modifice suma mereu si sa nu-ti raspunda la solicitari. Cerere am facut oficiala cu confirmare de primire..tot degeaba. Ultima e de acum o luna. Nici macar la solicitarile oficiale nu raspund.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2015
Dragos1109, utilizator
Va rog un sfat avizat, sunt obligat sa raspund la telefoanele lor in conditiile acestea pana cand nu ma lamuresc ce e cu banii achitati deja?
Mergeti la sediul lor si discutati cu ei.

De asemenea, daca creditul il aveti ca persoana fizica, aveti dreptul sa va indreptati si la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului.
Multumesc pt raspunsuri. Nu am cum sa merg, fiind institutie IFN sediul este in Bucuresti eu sunt in provincie si nu au sediul aici, doar birouri de creditare in diverse magazine. Daca sun la nr de telefon specificat de ei in sms-uri sau de pe care ma suna ei, intra un ton de apel si apoi se inchide apelul automat. Nu iti lasa nici o portita sa discuti normal cu un departament anume...doar faci ca fraierul cereri scrise pe care ti le confirma si le inregistreaza dar atat. Nu ai cu cine sa vorbesti in afara de cei din departamentu pt recuperare inatarzieri la plata care, evident ca te hartuiesc.

Deci singura solutie este ANPC fiind persoana fizica ?

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari ma suna fara motiv LNicoleta LNicoleta Buna ziua, AM o problema cu firma de recuperari KRUK. Tatal mau are o datorie de recuperat data la KRUK. In urma cu 2 saptamani am vrut sa platesc pentru el o ... (vezi toată discuția)
Hai sa va povestesc ce mi-a cerut cineva. asta e tare de tot :)) oare e legal? bumbu100 bumbu100 A trimis niste colete cu un curier. Curierul a pierdut doua din ele sau a incurcat platile. Cert e ca a ramas cu o suma de plata catre expeditor. Cum fac toti ... (vezi toată discuția)
Hartuire cata_cati cata_cati O intrebare simpla care asteapta un raspuns la fel de simplu.Ai o datorie la o banca si nu ai achitat la termen o rata sau poate chiar doua,Suna telefonul in ... (vezi toată discuția)