avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma de recuperari ma suna fara motiv
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma de recuperari ma suna fara motiv

Buna ziua, AM o problema cu firma de recuperari KRUK. Tatal mau are o datorie de recuperat data la KRUK. In urma cu 2 saptamani am vrut sa platesc pentru el o rata si pentru ca nu avema numarul de cont am sunat la cei de la KRUK pentru a afla detaliile. Mi le-au dat si le-am mentionat sa nu fiu deranjata pe acest numar fiind telefonul de serviciu.
Problema este ca de atunci si pana acum am primit 3 telefoane de la ei desi la fiecare apel le-am spus sa nu ma ami deranjeze. Eu nu am nici o treaba cu aceasta datorie si nu au ce discuta cu mine.
Pe tatal meu il agaseaza zilnic cu telefoanele, acesta neavand servici ( mai are 3 ani pana la pensie si nu il mai angajeaza nimeni) le plateste lunar cate o suma ( 200 - 300 ron) , dupa posibilitati.
va rog sa-mi spuneti ce masuri pot lua in potriva celor de la KRUK pentru ca nu mi se pare corect sa fiu deranjata impotriva vointei mele.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:50, 12 Septembrie 2014
Buna ziua!
Recomandarea mea este sa le trimiteti cu recomandata de primire o adresa prin care sa le solicitati sa inceteze prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal. Daca si dupa aceasta adresa mai sunteti contactata, sesizati Autoritatea Nationala pentru Supravegherea Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) ([ link extern ] )

Daca sunteti destul de iritata de situatie, puteti sa renuntati la partea cu notificarea si sa faceti direct plangerea :-)

Spor si voie buna!
Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2014
MihaiPetru, utilizator
Buna ziua,
Va multumesc frumos pentru raspuns.
O zi frumoasa!
Blocati acel numar pe telefon. Folosesc altul, il blocati si pe acela. Interdictie sa te apropii de cineva exista, dar de interdictie sa suni pe cineva - nu am auzit.
pacat.. avem lege. E vb de hartuire fara motiv.
Art. 208

Hărţuirea

(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.


Acu' nu stiu daca apelurile alea provoaca temere sau numa' nervi :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Haituire la telefon adry-a adry-a Cum as putea sa opresc o persoana sa ma haituiasca telefonic, persoana pe care am intalnit-o pe un site de socializare si careia i-am dat nr. meu de tel. Nu ... (vezi toată discuția)
Hartuire sau ce? thieringe thieringe Buna am o problema in legatura cu familia fostei mele probleme care .... in ianuarie am avut o problema cu ei ca mau suntat si mau ameintat ca eu nui las fata ... (vezi toată discuția)