avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... inspectie proprietate comuna si privata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

inspectie proprietate comuna si privata

In cele mai multe cazuri parlamentarii dau dovada de zel iesit din comun in apropierea alegerilor si dau dovada ca sunt rupti de realitatea cotidiana!!

Dupa inventarea rotii in cazul afisarii modalitatii de calcul a listelor de intretinere acum vor sa majoreze perioada in care proprietarii vor avea posibilitatea acoperirii furtului de apa prin interzicerea verificarii instalatiei private, implicit verificarea functionarii corecte a apometrelor!

Mare e gradina Parlamentului si cu gardul rupt!:frantic:
Doar Codruta mai face ordine!:yes: ;)

Mai mulţi parlamentari au redactat o iniţiativă legislativă privind Legea asociatiilor de proprietari, iniţiativă ce prevede mai multe modificări ale legii 230/2007.

Una dintre aceste modificări presupune majorarea preavizului pe care cei care stau la bloc îl au la dispoziţie pentru a accepta accesul administratorului în apartamentul său.

Astfel că dacă în textul actual al legii, preavizul este de 5 zile, în textul iniţiativei de modificare preavizul este de 15 zile.

De asemenea, spre deosebire de textul actual al legii, modificarea prevede explicit că intervenţiile de reparare sau înlocuire realizate de administraţie trebuie să vizeze doar părţile comune şi nu pe cele aflate în proprietate privată.

Modificarea introduce si un articol nou care prevede că: "Delegatul sau delegaţiile asociaţiei nu au dreptul de a încălca sau verifica modul de viaţă a proprietarului respectiv precum şi dreptul de proprietate privată a acestuia, cu excepţia cazurilor care privesc respectarea regulilor de igienă şi sănătate publică de către proprietarul apartamentului respectiv".


[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:09, 14 Aprilie 2016
Trei aiureli in acest text, dar ultima parca imi place. Oricum nu merg cei din comitet sau administratorii sa verifice modul de viata material si spirituala a membrilor asociatiei; nu cred ca-i intreaba cineva daca tin post, daca mananca fructe inainte de masa, cand isi schimba lenjeria, cand si unde fac dragoste...
Dar precizarea ca totusi cei ce conduc si administreaza asociatia au dreptul sa constate si poate sa ia masuri pentru "respectarea regulilor de igienă şi sănătate publică de către proprietarul apartamentului respectiv", asta da, imi place si mi se pare binevenita.
Si mie imi pare o idee buna dar atata timp cat nu sunt publicate si norme de aplicare atunci proprietarul are tot dreptul sa refuze "delegatului sau delegatiilor" asociatiei de proprietari sa ii verifice dantura si unghiile.

Nu inteleg in ruptul capului care-i diferenta intre delegat si reprezentant (poate au atributii diferite) si de ce au pus si la plural!!

Prin "delegati" s-or intelege membrii Com. executiv? Va trebui emisa o decizie a CEx pentru plecarea in vizita?

Adica, atunci cand vin delegatii, proprietarul trebuie sa intinda covorul rosu pe holul apartamentului, sa puna Macarena sau manele si sa ii primeasca cu paine si sare? :hm:
:offtopic::oops::slap:E diferenta ca intre 'normal si firesc" sau "propriu si personal", expresii folosite pana la greata de alesii nostri care si-au creat niste automatisme verbale din care numai a cu coasa ii mai scapa.
Oricum, avem o clasa politica de rasul curcilor. Din pacate noi suportam consecintele.:training:
Va rog sa ma credeti si sper ca va inspir incredere de atat timp de cand ne cunoastem: asemenea modificari ale legislatiei sunt cerute, solicitate de unii locatari din blocuri, de unii care merg in audiente la birourile parlamentare din teritoriu si reclama ca administratorul, seful de scara sau presedintele nu le explica, nu afiseaza clar, nu sunt verificati, vin in control in apartament, le baga mana in buzunar s.a.m.d.
Iar parlamentarul nu are cum sa-l multumeasca pe nea Ghita alegatorul decat cu promisiunea ca va initia si propune un proiect de lege care sa sune exact asa cum a cerut locatarul cu drept de vot. Iar acesta o sa spuna si altora in bloc si-n cartier ca iata domnul parlamentar a ascultat, a promis ca rezolva...

www.senat.ro/legis/PDF/2016/16L060FG.pdf
www.senat.ro/legis/PDF/2016/16L060LG.pdf
www.senat.ro/legis/PDF/2016/16L060CR.pdf
www.cdep.ro/proiecte/2016/100/50/1/pvg220.pdf
A fost respinsa la Senat, sa speram ca va fi intelepciune la C. Deputatilor.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2016
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Inchidere fortata a contorului de apa! simoalin simoalin Buna ziua, Am urmatoarea situtie: In urma cu aprox. 10 ani in blocul unde locuiesc, in fiecare apartament au fost montate (contracost) apometre pe ... (vezi toată discuția)
Diferenta mare intre citirile apometrelor din apartamente si contorul general de apa rece zamcanuvictoria zamcanuvictoria Ne confruntam cu aceasta problema de mai bine de un an. Am verificat la metrologie contorul general - este in parametri. Am verificat daca exista eventuale ... (vezi toată discuția)
Citire contoare apa rece Roger25 Roger25 Buna ziua, As dori sa descriu problema de pe scara mea (dar si de pe altele invecinate, apartinand de aceeasi asociatie de proprietari): in fiecare luna pe ... (vezi toată discuția)