avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchidere fortata a contorului de apa!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchidere fortata a contorului de apa!

Buna ziua,

Am urmatoarea situtie:

In urma cu aprox. 10 ani in blocul unde locuiesc, in fiecare apartament au fost montate (contracost) apometre pe fiecare conducta de intrare a apei in apartament. Baia de serviciu fiind singurul loc din apartament unde exista 2 admisii de apa rece, una la chiuveta si a doua la wc-ul de serviciu. La vremea respectiva am fost singurul apartament care am montat apometru pe admisia de apa rece de la wc-ul mai sus mentionat. In urma cu 2 luni conducta de apa rece aferenta wc-ului de serviciu a fost inchisa (fara anunt prealabil) din dispozitia Presedintelui asociatiei pe motiv ca se fura apa din acea conducta in diverse apartamente, afirirmatie neverificata (o supozitie). Am repornit respectiva conducta, pana zilele trecute cand in urma unei adunari generale s-a decis oprirea coloanei de apa ce deserveste wc-urile de serviciu aferente.
Intrebarea mea este urmatoarea: se poate in situatia de mai sus sa se inchida o coloana de apa daca aceasta deserveste doar un singur apometru montat legal la vremea respectiva? Asociatia nu trebuie sa-mi plateasca debransarea apometrului si remontarea wc-ului la alta sursa de apa contorizata din apartament?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: simoalin , utilizator 20:44, 2 Iunie 2015
Se poate. Si acest raspuns se bazeaza exact pe relatarea dumneavoastra.
Am avut si noi pe cateva un tronson asemenea situatii si am procedat la anularea celei conducte dar prin buna intelegere si numai dupa ce fiecare apartament si-a modificat corespunzator instalatia. A durat aproape un an pana s-a debransat ultimul de la acea conducta care crea probleme.
Practic treptat fiecare a renuntat la acea coloana care arata urat un baie, alimenta un rezervor sus aproape de tavan... si fiecare a renuntat la acele rezervoare montand unele joase, deasupra veceului, rezervor alimentat de la coloana de la chiuveta si cada. Un singur apometru si instalatia arata mai elegant.
Problema in cazul meu este ca nu arata nimic urat. Intraga instalatie este schimbata pe Cu, cu centrala proprie, apometrul in discutie este in debara si nu se vede. Deci am investit, apometrul este legal, declarat, luat in calcul de catre "elsaco". Daca e un "vox populi" sa plateasca asociatia bransarea wc-ului la alta sursa de apa, sau, de ce nu sigileaza intrarile de apa de pe coloana in discutie in apartamentele ce nu o folosesc?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspectie proprietate comuna si privata cyan cyan In cele mai multe cazuri parlamentarii dau dovada de zel iesit din comun in apropierea alegerilor si dau dovada ca sunt rupti de realitatea cotidiana!! Dupa ... (vezi toată discuția)
Apometru Claudiu_1010 Claudiu_1010 Stau cu chirie intr-un apartament cu centrala pe gaz. De la centrala vine o conducta de apa calda pana la baie, unde a fost lasat un apometru in functiune. ... (vezi toată discuția)
Calcul apa rece Lucia_P Lucia_P Locuiesc intr-un bloc racordat la apa rece printr-o retea telescopica deci necontorizat . Cum se calculeaza consumul de apa rece pentru locatarii care si-au ... (vezi toată discuția)