am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva.sotia mea este in elvetia impreuna cu baiatul nostru minor in varsta de 2 ani si 7 luni si eu tocmai am depus divortul aici in tara pt ca noi suntem casatoriti aici si toate cele akum problema mea este cum asi putea face sa se prezinte cu baiatul la proces pt ca refuza sa ma lase sal vad si asta cred ca e singura mea sansa sami acorde instanta anumite perioade de timp.pt ca eu acolo nu am cum sa merg si cineva poate intelege ce inseamna asta pentru un parinte va multumesc
partajul nu are legatura cu copilul, ci se refera la impartirea bunurilor pe care le aveti dvs impreuna cu sotia
daca nu ati cerut program de relatii personale, nu veti avea program de relatii personale cu copilul
daca nu stiti ce presupune divortul consultati un avocat ca sa va explice ce trebuie sa cereti si ce drepturi aveti.
Ca generalitati: in cazul unui divort in care sunt implicati si copii, pe langa lucrurile referitoare la divort (culpa, revenirea sau nu la numele anterior casatoriei), instanta trebuie sa se mai pronunte si asupra urmatoarelor lucruri:
- exercitarea autoritatii parintesti (in mod normal in comun),
- domiciliul copilului (asa cum sunt lucrurile in prezent, cel mai probabil, acesta va fi stabilit la mama)
- intretinerea copilului de catre parintele nerezident (adica parintele la care nu locuieste copilul) in bani sau in natura - data fiind distanta dintre dvs si copil, probabil va fi in bani
- programul de relatii personale cu parintele nerezident
De regula, daca nu se cere un program de relatii personale se presupune ca acestea se desfasoara liber dupa intelegerea dintre parinti.
Trebuie făcută o ancheta sociala în Elveția.
E de durata procesul.
Veți obține drept de vizita dar e complicat.
Va trebui sa mergeți sa îl luați de acolo dacă instanta va hotărâ în acest sens și nu dispune program de vizita doar în prezenta mamei.