avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordarea stimulentului de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordarea stimulentului de insertie

Buna ziua!

Cu ce data se acorda stimulentru de insertie, sau de cand curge acest drept? De la data depunerii cererii sau de la data la care se renunta la indemnizatie de crestere a copilului?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 15:58, 22 Iunie 2016
Asa inteleg si eu, dar vad ca, de fapt, aceasta face diferenta intre litera a) si litera e) la art 24.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2016
bvr, utilizator
Art. 24 din ce act normativ , intrucat in cuprinsul OUG 111/2010 acest articol nu are asa ceva.
Ma refeream la Norme metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor
In contextul art.24 din Norme , cred ca sintagmele respective se refera la acelasi lucru : persoana beneficiara de indemnizatia CCC.
Asadar, am depus contestatie. Aceasta a fost respinsa. Au fost invocate, citez, " Prevederile art. 24 lit e din HG NR. 52/2011 privind normele de aplicare oug nr. 111/2010, cu modificari si completari, potrivit carora stimulentul de insertie se acorda « incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul indemnizatiei pentru cresterea copilului realizeaza venituri supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor codului fiscal, daca cererea este depusa in termen de 30 de zile de la aceasta data », iar in cazul depasirii acestui termen, situatie in car eva aflati, stimulentul se acorda de la data depunerii cererii, potrivit prevederilor art.24 lit d)."

Deci, daca nu as fi beneficiat de indemnizatie pentru cresterea copilului, as fi avut 60 de zile, dar oentru ca am benefiat de indemnizatie, termenul etse diferit.....sincer, nu inteleg care este diferenta, dar cred ca asta ar trebui sa il intreb pe legiuitor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare stimulent de insertie hogye lavinia hogye lavinia In cazul acordarii stimulentului de insertie angajata trebuie sa se intoarca la locul de munca inaintea implinirii 1 si 11 luni sau in ziua urmatoare ... (vezi toată discuția)
Norme metodologice la legea 66/2016 dijmarescu dijmarescu BUna ziua, Va rog, au fost publicate normele metodologice de punere in aplicare a prevederilor Legii nr. 66/2016 pentru modificarea si completarea OUG ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie Cineva anonim Cineva anonim Buna ziua. Lucrez la salarizare, intr-o institutie publica. Pana in prezent, in cadrul unitatii noastre nu s-a acordat stimulent de insertie pentru nimeni. ... (vezi toată discuția)