avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare acte

Buna, as avea nevoie de un mic sfat ...

Tatal meu avea mai multe proprietati ramase de la parintii lui (nu are frati sau surori).
El nu a solicitat niciodata acele proprietati (terenuri intravilane, 1 apartament, 2 case, padure, pasuni si vita de vie) si acele proprietati nu au fost colectivizate (terenurile).
Actele in mare parte sunt prea deteriorate pentru a putea fi utilizate iar altele au fost pierdute in timp.

In judetul respectiv, intreband, am inteles ca Primaria a dat acele terenuri in folosinta (fara acte) altor persoane (inclusiv unei Biserici) ...

Ce putem face pentru a recupera actele si/sau proprietatile?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 20:14, 12 Aprilie 2016
Pe baza actelor pe care trebuie sa le refaceti sau sa le recuperati, sa dati in judecata institutiile respective utilizand actiunea in revendicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi-a furat pamantul cenan cenan Am o parcala de 43 ari la 200 km.distantacare a fost data in arenda cu 20 ani in urma.Parintii au decedat.Discutand cu o cunostinta din satul respectiv de ... (vezi toată discuția)
Se poate construi pe orice teren intravilan? kpas2005 kpas2005 se poate construi pe orice teren intravilan?multumesc. (vezi toată discuția)
Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)