avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Fac dializa din ianuarie 2016. Pot sa beneficiez de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Fac dializa din ianuarie 2016. Pot sa beneficiez de handicap gradul I daca doresc sa lucrez?

Buna!
Fac dializa de la sfarsitul lunii ianuarie 2016,. Doresc sa aflu daca beneficiez de handicap gradul 1, si atunci daca doresc sa lucrez? Mentionez ca fac dializa peritoneala, si voi fi dus si adus de la serviciu de firma la care lucrez.
Pot sa beneficiez si de indemnizatia de asistent personal? sau este nevoie sa fiu pensionat la 4 ore.
Ultima modificare: Marți, 12 Aprilie 2016
Gyuri-Alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:06, 14 Aprilie 2016
Daca medicul de medicina muncii care deserveste pe angajator va da "apt de munca" pentru postul respectiv atunci totul este in regula.
Deci pot sa lucrez, pe langa ca voi fi pus in handicap. mentionez ca sunt programat la comisia pentru persoanele cu handicap in 5 mai. Deci am sa fiu incadrat in gradul 1 de incapacitate si voi beneficia si de drepturile acestui grad si daca lucrez?
Multumesc de ajutor
O persoana cu handicap, indiferent de grad, poate sa cumuleze indemnizatia de handicap cu orice venit din salariu si va beneficia si de toate drepturile acordate de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate Bob67 Bob67 Buna ziua ! Am 46 de ani si sunt bolnav de insuficienta renala cronica -stadiu terminal din anul 2012 fiind dependent de dializa de 3 ori pe saptamana . Tot ... (vezi toată discuția)
Angajare nevazator ionutzul ionutzul Persoana cu handicap gradul accentuat ca nevazator poate lucra? (vezi toată discuția)
Drept de munca in caz de indemnizatie handicap grav? Adriana2020 Adriana2020 Buna ziua, In urma unei evaluari a comisei de Handicap tatal meu a primit gradul Grav, cu insotitor/aistent personal insa a optat ptr. suma de banii si nu ... (vezi toată discuția)