avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fortata

Buna seara,
Am o intrebare.In urma cu un an, fostul angajator mi-a solicitat demisia(mai pe scurt mi-a pus foaia de demisie in fata) fara a prezenta un motiv clar.La momentul respectiv,pe baza unor promisiuni verbale de prezentare a motivelor pentru care s-a inaintat aceasta demisie(mai concret o solicitare a demisiei din partea mea), am semnat(probabil am gresit fundamental).Intrebarea mea este daca pot solicita din punct de vedere legal angajatorului proba concreta a potentialei vinovatii si daca exista posibilitatea unei actiuni in justitie pentru respectiva actiune?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 16:26, 13 Aprilie 2016
Buna seara,
Aveti sanse infime.
Va trebuie un avocat foarte bun si martori oculari.
Trebuia sa contestati decizia de incetare a c.i.m.la vremea respectiva si nu dupa un an., intrucat exista anumite termene in care se poate promova o astfel de actiune.

Buna ziua,
Actiunea nu este prescrisa, deci inca se poate depune la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În anul 2015 am fost obligat să semnez o promisiune de vânzare a unui imobil, care a fost notată în cartea funciară. după ce perioadă și în ce condiții poate fi radiată? sergiu82 sergiu82 In anul 2015 am fost obligat sa semnez o promisiune de vanzare a unui imobil, iar acea promisiune a fost inscrisa in cartea funciara..dupa ce perioada se ... (vezi toată discuția)
Intrebare memos memos Buna ziua.Exista posibilitatea de a trage la raspundere un complet de judecata pentru un verdict dat f?ara a se lua in considerare probele aduse ?de ex:O ... (vezi toată discuția)
Concediere mihai_96 mihai_96 Buna ziua, acum 3 luni am fost concediat pe motive disciplinare, mai exact am vrut sa-mi dau demisia fara sa stau in preaviz iar angajatorul mi-a respins ... (vezi toată discuția)